horoszkóp

USA: a tinik fele először orálisan szexel

2008.05.21. 19:55
Egy kutatás szerint csak tévhit, hogy az amerikai tinédzserek előnyben részesítik az orális szexet a hagyományossal szemben, hogy tovább mondhassák magukat szűznek. Az azonban biztos, hogy tinik több, mint fele előbb kóstol bele az orális szexbe, mint annak klasszikus formájába.

Egy Amerikában készült felmérés megcáfolta azt a tévhitet, hogy az USA-beli fiatalok jobban preferálják az orális szexet a hagyományos közösülésnél, mert így még szűznek mondhatják magukat. A vizsgálatban 2271 15 és 19 év közötti fiút és lányt kérdeztek meg 2002-ben, de az eredményét csak most hozták nyilvánosságra az Adolescent Health nevű lapban - írja a Reuters. A kutatók szerint a tinik 55 százaléka mondta, hogy rendszeresen közösül orálisan, de ez az arány lényegesen magasabb volt azoknál, akik nem csak szopnak, de dugnak is.

Technikailag szüzek

A rendszeresen vaginálisan is közösülő fiatalok 82 százaléka szokta orálisan is kényeztetni partnerét. „Széles körben elterjedt hit, hogy a tinik inkább a szexnek a nem direkt formáját választják, abból is főleg az orális közösülést preferálják, így technikailag szüzek tudnak maradni. A vizsgálataink eredményéből azonban kimutatható, hogy ez inkább csak tévhit” – mondta Laura Lindberg a kutatás vezetője.

A kutatás szerint minden tizedik tini mondta, hogy már van tapasztalatuk az anális szexben, de ezek a fiatalok általában már vaginálisan sem voltak szüzek. Lindberg szerint az eredmény azt tükrözi, hogy a Bush-kormány erőfeszítései arra vonatkozólag, hogy az iskolában a házasság előtti szex elítélését hirdessék a gyerekeknek, még nem elegendő ahhoz, hogy elég tudásuk és információjuk legyen a fiataloknak a biztonságos szexről.

Egy egészségügyi szervezet által készített felmérés alapján megállapították, hogy legalább minden negyedik amerikai tini lánynak volt már valamilyen nemi úton terjedő betegsége. „Mivel az orális és az anális szexnél nem áll fenn a terhesség veszélye, ezért azokat bátrabban űzik a tinik, csak arra nincsenek tekintettel, hogy a közösülésnek ezen formáival ugyanúgy felmerül a nemi betegségek kockázata” - vázolta Lindberg a problémát.