horoszkóp

Dundika pucéron, Zolee szőrösen szereti

2006.06.21. 14:32
Hornyák Hajnalka a leborotvált fanszőrzet híve, Ganxsta Zolee azonban már visszasírja a bugyikban rejlő bozontot. Japánban a Beckham-séró a divat, nálunk egyelőre a pornófilmekből átvett teljes pucérság.

Illatanyagokat tárol

A fanszőrzet eredeti funkciója, hogy védje és takarja a nemiszervünket, egyes elméletek szerint pedig, hogy puha prémjével melegítse azt. Egy másik elmélet azt vallja, a fanszőrzet kiváló gyűjtőhelye a szexuális illatanyagoknak, melyekkel a nők magunkra vonhatják a férfiak figyelmét. A racionális elmélet szerint a kamaszkorral megjelenő fanszőrzet nem más, mint egyfajta jelzése annak, hogy a test felkészült a szaporodásra.

Klikk a képre!

Ha nem is kamaszként, de a nemi élettel párhuzamosan előbb-utóbb felmerül a kérdés, hogy mit csináljunk ezzel az általában hajunk színére emlékeztető, durva szőrrel a lábunk közt. Hagyjuk nőni és kunkorodni, ahogy magától szeretne? Vágdossuk, nyírjuk? Borotváljuk le teljesen lolitásra? Tépkedjük, esetleg fessük vagy copfozzuk?

Egyre kevesebb marad belőle

A pornókultúrából a társadalom szélesebb rétegei közé beszivárgó fanszőrzettrendek a mai napig a meghatározók a legtöbb nő számára, leggyakrabban ugyanis innen választanak maguknak követendő mintát. Ha a nyolcvanas években született aktképeket és pornófilmeket vizsgáljuk, láthatjuk, hogy akkoriban még ismeretlen volt mind a borotválás, mind a fanszőrzet radikálisabb formázása. Nagyjából (egy-két szubkulturát leszámítva), az egészséges, háromszög alakban gombolyodó fanszőrzet a jellemző, majd kicsivel később, a kilencvenes évek elején a kozmetikusok által szívesen ajánlott „leszállópályás” megoldás. Ez valójában nem jelentett mást, mint a szeméremdomb mértani közepén végighúzódó kétujjnyi szőrcsíkot.

A 21. század eljövetelére a fanszőrzet mint olyan, mind az aktképeken, mind a mainstream pornóiparban megszűnt létezni, ezzel együtt pedig radikálisan csökkent a társadalom nőtagjain is. Mára szinte elvárás, hogy a nők pucérra legyenek borotválva, a lolitás csupaszság, nemzetközi nevén a brazil gyantázás a menő, és ha még nem is borotváltuk le magunkat soha teljesen, jobb ha felkészülünk arra, hogy előbb-utóbb erre kér majd bennünket a pasink. Egyelőre semmi jele annak, hogy ez a trend megváltozzon, nem valószínű ugyanis, hogy két év múlva újra a naturalisztikus lábközti bunda lesz a divat.

Zolee szőrösre vágyik

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a férfiak körében közkedvelt csupaszságnak egyfajta esztétikai okai vannak, sokkal inkább a szőrtelenség praktikus oldalát emelték ki az általunk megkérdezett interjúalanyok. „Persze, szerintem sokkal jobban néz ki, ha egy csajnak csupasz a puncija, de elsősorban az orális szex kapcsán merül fel bennem, hogy erre kérjem a csajaimat. Borotváltan szívesebben elégítem ki a nőmet, mert hát alapvetően nyalni unalmas és szar”- mesélte 28 éves férfiismerősünk.

Ritka, de előfordul olyan férfi is, akiknek ez a borotválósdi egyáltalán nem tetszik. „Először pornófilmekben láttam ilyesmit, aztán egy idő után azt vettem észre, hogy minden második lány, akivel lefekszem, az csupasz a lába közt. Azt gondoltam, hogy ezt valamilyen félreértelmezett divatmánia miatt csinálják, de azt nem, hogy ez élőben ennyire röhejesen fog majd kinézni’- tolmácsolta dühösen rajtunk keresztül az olvasóknak egy harmincéves ismerősünk. Ganxsta Zoleenak is elege van abból, hogy ahova csak néz lecsupaszított fanszőrzetet lát, illetve, hogy nem lát. "Elég volt a kopaszból, köszönjük. Egy darabig izgalmas volt, de most már szeretnénk vissza a szépen fazonírozott verziót, ez ugyanis már nagyon unalmas" - üzente a férfinem nevében a rapper. "Lassan még a teljesen természetes, bongyorodó is jobb lesz, bár bevallom, dzsungelállatkákat továbbra sem szeretnék lőni a nők lába közt."

Dundika pucéron szereti

Galéria!
Sok nő szerint teljesen mindegy, hogy hagyjuk-e barokkosan túltengeni magunkon a fanszőrzetet, esetleg teljesen lecsupaszítjuk, csíkozatatjuk, vagy trimmeltetjük, a szőr az csak szőr marad. Viszont vannak olyanok is, akik egyetértenek a férfiakkal, és a pucérság pártját fogják. “Szerintem egyáltalán nem mindegy például a klasszikus orális örömszerzés szempontjából, hogy az ember szőrös-e vagy nem, mert kiszúrás a pasikat dzsungeltúrára küldeni, vagy esetleg annak a veszélynek kitenni magunkat, hogy a finnyásabbak be sem vállalják. Úgyhogy én pártolom bár az az érzésem, hogy ez inkább Kelet-Európában dívik mint az over-emancipált Nyugat-Európában”- hangzott az egyik női vélemény.

A tavalyi év playmate-je, Dundika is a szőrtelenség híve. "Mostanra döntöttem úgy, hogy végleges szőretelenítésnek vetem magam alá, mert elegem lett abból, hogy ennyit kell a borotválkozással tölteni"- mondta, majd hozzátette, az nem jó, ha egy nő csak úgy hagyja magán nőni a fanszőrzetét. "Nem vagyok a természetesség híve, nekem tetszik, ha valaki teljesen csupasz. De az azért eszembe jutott a végleges szőrtelenítés előtt, hogy gondban leszek, ha visszajön a bunda-divat. De arra jutottam, hogy biztos, hogy nem jön vissza."

Megkérdezetteink nagy része azt feltételezte, hogy a borotválás főleg nyáron higiénikusabb, hiszen az embert sehol nem kíméli meg az izzadás, azonban az általunk megkérdezett nőgyógyászok szerint a higiéniát nem befolyásolja a szőrzet megléte, "Az egész borotválósdi, formázósdi nem más, mint buta divat, úgyhogy a legjobb, ha a szeméremszőrzetünket úgy hagyjuk, ahogy van" - mondta egy nevét felfedni nem akaró orvos ismerősünk.

A legvadabbak

Persze nem csak a teljesen borotvált, a rövid "leszállópályás", vagy a bozontos verziók közül választhatunk. Szeméremszőrzetünkön éppúgy hat a hajfesték (bár nyálkahártyára juttatni nem ajánlatos), lehet bele mindenféle figurákat vagy feliratok vágattatni, vagy akár saját kézzel próbálkozni. A Sukan Jitsuwa japán hetilap szerint állítólag akárhányszor David Beckham az országba látogat, fiatal rajongói mohawk néven elhíresült frizuráját utánozzák puncijukon. Ehhez azonban parókát ragasztatnak előbb, közismerten fejletlenebb szőrzetük pótlása érdekében.

Fanszőrzet a képzőművészetben
Elsőként a 18. században Francisco Goya, majd mindenki megrökönyödésére 1866-ban Gustave Courbet "A világ eredete" című képén ábrázolta a nőt szeméremszőrzettel, utóbbin kevésbbé a nő, mint a szőrzet volt előtérben. A korábbi képzőművészeti alkotásokon kivétel nélkül szőrzet nélkül ábrázolták mind a férfiakat, mind a nőket, elkerülve a túlzott szexuális hatást. Ennek ellenére elsősorban ábrázolási trendekről beszélhetünk, hiszen a művészeti alkotásokon megjelenített pucérság, egyáltalán nem jelenti azt hogy a mindennapi életben nem használtak borotvát. Kevés ugyan a női borotválási szokásokkal foglalkozó tanulmány, abban azonban minden antropológus és egyiptológus egyetért, hogy az előkelő egyiptomi nők már négyezer évvel ezeleőtt borotválták fanszőrzetüket.