horoszkóp

105 éve bírja szex nélkül a brit aggszűz

nsz
2008.10.10. 12:48
A lassan 105. születésnapját ünneplő Clara Meadmore a mai napig értintetlen. A brit hölgynek sohasem volt szüksége a szexre, helyette inkább olvasott, főzött vagy rádióműsort hallgatott. A ritka kort megélt idős nő születésnapjához közeledve elárulta hosszú életének titkát, ami pedig nem más, mint a testi örömök nélküli élet. 105. születésnapján pedig nagy bulit csap, ugyanis alaposan be akar rúgni.

Clara Meadmore azon kevesek közé tartozik, akinek soha nem volt része a testi örömökben. Clara önszántából a szexmentes életet választotta. A döntés meghozatalakor még csupán 12 éves volt, de már akkor tudta, hogy nem akar közel engedni magához egyetlen férfit sem. A lassan 105 esztendős aggszűz úgy véli, éppen ennek az életformának köszönheti, hogy hamarosan újabb születésnapot ünnepelhet az idősek otthonában, amire még Erzsébet királynő is küld neki egy üdvözlőlapot.

Mindenkit kikosarazott

Meadmore-nak számtalan alkalommal kérték meg a kezét, de minden udvarlóját kikosarazta. Akkoriban még az volt a normális, hogy a szexre csak a házasság megkötése után kerül sor.

Nagy-Britannia legidősebb szüze nagyon büszke rá, hogy ezt a létformát választotta. "Gyakran megkérdezték tőlem, hogy homoszexuális vagyok-e, amire nemleges választ adtam. Egyszerűen csak soha nem érdekelt a szex" - mesélte a Daily Mailnek. Az aggszűz úgy gondolja, az együttlétekkel sok vita és probléma is jár, ez pedig neki nem hiányzik. "Mindig túl elfoglalt voltam, hogy ilyenekre jusson időm" - nyilatkozta.

"Mindig voltak plátói kapcsolataim, de azt sohasem éreztem, hogy férjhez kellene mennem" - mesélte az egykor titkárnőként dolgozó aggszűz, akinek a mai fiatalokról is megvan a véleménye: "Minden olyan gyorsan történik manapság. Nem tudok túl sokat a mai fiatalok életviteléről és szexuális szokásaikról sem, de abban biztos vagyok, hogy nagyon megváltozott minden" - nyilatkozta Meadmore .

A kertészkedés helyettesítette a szexet

"Vannak hobbijai és barátai, neki pedig erre van szüksége. Talán épp azért élhet ennyi ideig, mert soha nem volt férfi az életében." - nyilatkozta Meadmore barátnője, Josie Harvey. A 72 éves barátnő szerint a lassan 105 éves éves hölgy a szexmentesség mellett annak is köszönheti hosszú életét, hogy soha nem hallgatott senkire, mindig a saját feje után ment.

Az 1903-as születésű glasgow-i hölgy családja először Egyiptomba, majd Kanadába emigrált, végül Új-Zélandon kötöttek ki. Meadmore önállóságra vágyva, 20-as éveinek elején visszatért Nagy-Britanniába, egyedül. Titkárnőként és házvezetőnőként dolgozott. "Meg kellett tanulnom kiállni magamért és pénzt keresnem, hogy meg tudjak élni" - mesélte. Az aggszűz dolgozott a hadseregben is a II. világháború alatt, adminisztratív feladatokat látott el Egyiptomban. Az eddig egészen józanul élő Meadmore eldöntötte, 105. születésnapját különlegesen ünnepli meg: "Szeretnék jól berúgni és valami hihetetlen őrültséget elkövetni" - mesélte.