A két nőt HIV-vírussal megfertőző K. Zoltán bűnperében a vád koronatanúja, a teljes nevét eltitkolni kívánó Zoltán, a keddi első tárgyaláson nem tudott megjelenni a bíróságon, mert a határon rekedt lerobbant autójával. A Velvetnek azonban a tárgyalást követően elmondta, hogy előbb szerzett tudomást névrokona HIV-fertőzöttségéről, mint annak felesége.

"Zolival elég közeli kapcsolatban álltam - mondta a Velvetnektanúként idézett férfi a druszájáról. - A barátom volt két évig. Elég sokat forogtunk együtt. Aztán ez a kapcsolat megszakadt, mikor kiderültek róla a dolgok."

A férfi K. Zoltánnal és nejével, az ügyben sértettként szereplő Judittal élt egy háztartásban, albérlőként. "Zoli nemegyszer tettlegesen bántalmazta a feleségét. Akkor kezdett meglazulni a kapcsolat kettőnk között, mert ezt a viselkedést teljes mértékben elítélem."

Tudta-e, hogy a férfi HIV-fertőzött?

A tanúként idézett férfi tudott K. Zoltán HIV-fertőzöttségéről. "Volt egy görbe éjszakánk 2004 tavaszán, amit átmulattunk - emlékezett vissza. - Akkor, alkoholos befolyásoltság alatt ő először utalást tett rá, aztán konkrétan is elmondta, hogy HIV-fertőzött. Ezt abban az állapotomban nem vettem komolyan. Pedig hát ezek szerint komolyan kellett volna venni. Ezek szerint én előbb tudtam, mint a saját felesége."

Zoli ezt az információt nem osztotta meg Judittal, mert "fel sem merült bennem, hogy ez komoly, vagy ha ez komoly, akkor én előbb tudok róla, mint a saját felesége" - mondta Zoltán.

Hogy mi a véleménye Zoliról? "Ő el tudja magát adni az embereknek. Jó dumája van, a lányokat két perc alatt le tudja venni a lábáról. Pont ettől olyan félelmetes ez az egész helyzet. Nem mondhatom azt, hogy ismerem. Ismertem egy embert egy-két évig, de hogy ő kicsoda azt meg nem tudom mondani. De szerintem ember nincs a talpán, aki ezt meg tudná tenni."

A férfi elmondta, hogy a december 3-ra kitűzött következő tárgyaláson tanúvallomást tesz majd.