horoszkóp

Szülinapi Mély torok-turné az Egyesült Államokban

2007.03.19. 21:41
Klitorisz a torokban, zugó harangok orgazmus közben. Az érzelgős, butácska őspornó, a Deep Throat (Mély torok) 35 éves lett.
A film plakátja

Minden idők legnyereségesebb pornófilmje, a Deep Throat megjelenésének 35. évfordulója alkalmából március 23-án veszi kezdetét a Deep Throat Tour (Mély torok-turné) az Egyesült Államokban. Az Arrow Production által szervezett rendezvény első helyszíne az utolsó, pornófilmeket vetítő amerikai autósmozi, a kelet Montanában fekvő El Paso városában lévő Fiesta lesz.

Az Arrow marketing igazgatója, Robert Interlandi az AVN.com-nak elmondta, szinte sokkolta a hír, hogy még maradt működő autós pornómozi az USA-ban. Mikor rátalált a Fiesta Drive-In-re, tudta, hogy ez lesz a turné első helyszíne.

A mély torok technika gyökere

A Deep Throat egy 1972-es amerikai pornófilm, melynek írója és rendezője Gerard Damiano, a főszerepet pedig Linda Lovelace játssza. A film egy kielégülni képtelen nő (Linda Lovelace) történetét meséli el, aki elvetélt próbálkozások után végül barátnője (Dolly Sharp) tanácsára felkeres egy orvost (Harry Reems), aki meghökkentő diagnózist állít fel. Kiderül, hogy Linda frusztráltságának alapja a torka hátsó falába nőtt klitorisza, ezért terápiás célból a főhősnek különböző orális technikákat kell elsajátítania. A számos férfival végrehajtott próbálkozás után az érzelgős őspornóban Linda végül megtalálja párját, feleségül megy hozzá, miközben orgazmusai alatt zúgnak a harangok.

A Deep Throat a harmadik, Egyesült Államokban forgalomba került egész estés pornó, amely csöpögős dalbetétei ellenére nagy hatású mozgalmat indított el. A filmet ugyan 23 államban tiltották be, mégis elérte, hogy a nagyközönség is érdeklődni kezdjen a felnőtt filmek iránt. A divat kialakulását olyan prominens személyiségek is támogatták, mint Truman Capote, Jack Nicholson és Johnny Carson.

A korai pornó készítését és a színészek utóéletét az Inside Deep Throat (Mély Torokban) című dokumentumfilm dolgozta fel. A film hatását jól érzékelteti, hogy a The New York Times 5 oldalas cikket közölt róla, másrészt a modern pornófilmek számos elemet tartottak meg a klasszikus alkotásból, mint például a cselekmény minimalizálását. A film címe pedig a köznyelvbe épülve kezdte terjeszteni a különleges orális technikát.

Lenyomták a főszereplő torkán

A film főszereplője és főhőse (mivel saját magát játssza) eredeti nevén Linda Susan Boreman (1949-2002) a Deep Throat forgatását követően az anti-pornográfia mozgalom szószolója lett.

A színésznő korai nyilatkozataiban a film felszabadító hatását hangsúlyozta. A későbbiekben megváltoztatta nézeteit és a felelősséget Chuck Traynorra, agresszív férjére és menedzserére hárította. A férfi állítólag fegyverrel kényszeríttette, hogy játsszon a filmben, majd 1250 dollárt zsebelt be felesége különleges alakításáért. Az exprostituált Linda Lovelace szerint aki a filmet megnézi, annak tudnia kell, hogy őt tulajdonképpen minden szexjelenetben megerőszakolják. A színésznő a Toronto Sun-nak adott interjújában elmondta, szerinte bűn, hogy a filmet még mindig vetítik, hiszen fejéhez szorított pisztollyal kényszerítették elképesztően mély torkának használatára.

Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a nézőknek a Deep Throat-ot még egyszer úgy, ahogy az eredetileg is látható volt, szélesvásznú formában. - mondja el Interlandi - A film első vetítése egy Texasi autósmoziban volt 35 évvel ezelőtt márciusban. Éppen ezért ez egy különleges alkalom lesz.