Szexmentes teddy mackó vagy neandervölgyi?

MTI
2004.03.22. 13:57
Azok a nők, akik úgy érzik, nem ismerik ki magukat a férfiakon, vélhetően megkönnyebbüléssel fogadják a Nagy-Britanniában megjelent könyvet, amely 27 különböző típusú férfit mutat be, a hősies John Wayne-től a szexmentes teddy mackóig.
Stephen Whitehead kutató úgy véli, hogy minden férfi beleillik e típusok valamelyikébe és egyúttal reméli, a nők használni fogják a könyvet, hogy többet tudjanak meg férjükről vagy barátjukról.

Imádnivaló neandervölgyiek

"Lehet, hogy a könyvben látható arcok némelyike nem tűnik csinosnak, de egész sor nő kedveli a rottweiler és a neandervölgyi sugárzó erejét is" - ismerte el dr. Whitehead, a közép-angliai Keele egyetemének lektora. Tapasztalatait 25 éven át gyűjtötte, mint egyetemi előadó, sportvezető és kocsmagazda.

Achilles, Bill Clinton fejével

A könyvben található típusok közt van az Achilles-típus, amely Homérosz Iliászának vonzó, de nem hibátlan hőse, akit Bill Clinton volt amerikai elnök fényképével mutatnak be. A típusról szóló szövegben az áll, hogy Achilles "különösen élvezi a szexet kockázatos helyzetekben és nem éppen veszélytelen helyeken. Egészen különleges tud lenni, feltéve persze, hogy képes átlépni saját árnyékát..."

John Wayne és a teddy macik

A Murdoch-típusú férfi, aki Rupert Murdoch ausztrál médiamogulról kapta a nevét, önbizalommal rendelkezik és mindig előre tekint a következő üzletre. Egy világ választja el őt a Wayne-típusú férfitől, ettől a régi módi, csendes és szolid típustól, aki a vadnyugati filmek sztárjáról, John Wayneről kapta a nevét.