Szex az ismeretlen mobilossal

2004.04.20. 11:12
Angliában mobiltelefonon keresztül találnak egymásra a szexre vágyó idegenek. A randevú leszervezése és lezajlása között öt perc sem telik el.
A toothing, azaz fogazás a legújabb őrület, ami lázban tartja az egyedülálló, vagy éppen nem is olyan magányos, csak szexre éhes mobilosokat Angliában. A dolog a mobiltelefonokba épített Bluetooth technológiáról kapta a nevét, melynek segítségével bárhol, akár buszon, metrón, konferencián vagy közértben is meg lehet beszélni rövid és lényegretörő találkákat ismeretlenekkel.

Szex bárhol

A szexre vágyó mobilosok telefonjuk segítségével bárhol megtalálhatják egymást, és a részletek (kor, nem, szexuális preferenciák) megbeszélése után le is bonyolíthatják a randevút - írja a kezdő fogazók kalauza blogján. Az egésznek az alapja a Bluetooth technológia, amely lehetővé teszi a használóknak, hogy ismeretlenül is felvegyék egymással a kapcsolatot, képeket, üzeneteket küldjenek, más bluetoothos telefonokra, 10 méteren belül.

A kiagyaló egy lány

A fogazás ötlete egyébként érdekes módon egy nőtől származik, mondja Jon, az ismeretterjesztő szerzője, őt nézte ki magának ugyanis egy lány, akivel minden nap egy vonaton utaztak Londonba dolgozni. A lány névtelen üzeneteket küldözgetett neki, majd pár nap flörtölés után javasolt egy rövid találkát az állomás mosdójában.

"A találkozásban semmi romantika nem volt, pusztán a szexről szólt" - mondja Jon. Elmondása alapján a fogazók véletlenszerűen küldözgetik a többnyire "Fogazás?" tartalmú üzeneteket a közelben található bluetoothos eszközökre. Ha a másikat is érdekli a dolog, válaszol, amíg meg nem állapodnak a találkahelyben, ami általában valamelyik nyilvános mosdó, de a történetek szerint ennél érdekesebb helyekkel is próbálkoznak, például üres metrókocsik, irodahelységek. A fogazóknak egyébként nincs könnyű dolguk, hiszen a brit törvények tiltják a nyilvános helyen való szexuális kapcsolatot.

Jon szerint, - aki a húszas éveiben jár és a bankszakmában dolgozik, - országszerte több tízezer fogazó lehet mindenféle korosztályból és foglalkozási körből. Weboldalának fóruma is nagy forgalmat bonyolít.

Akcióban

"Van fogazó a London-Cambridge vonalon?" - kérdi Jon, a fórumban, és pozitív válaszokat is kap Dannyboytól és Zekétől. "Holnap délelőtt a London Bridge-nél leszek az állomáson 9:45-10:00 körül, ha valakit érdekelne" - írja egy másik fogazó.

Telefonrandi

Más gyártók is foglalkoznak hasonló fejlesztésekkel, nemrég Bostonban mutatták be a Serendipity nevű új szolgáltatást, ami lehetővé teszi a mobilos randevúkat. A program tárolja a feliratkozottak személyes adatait, valamint hogy milyen partnert szeretne, és ha a közelében van egy ilyen ember, telefonja jelzi az ideális célszemély közelségét.

A weboldal tanulsága szerint a fogazás valóban fellendíti az egyébkét unatkozó ingázók hétköznapjait. "Igen sok időt vesz el a napomból az állandó ingázás Londonba, és ennek az időnek semmi haszna nincs. A flörtölés jó dolog, a szex is jó, nem csoda, ha ezt a szórakozást választjuk" - írja egy fogazó. Jon blogján azonban mindenkit figyelmeztet: mindig ügyeljen a biztonságos szexre.

Aki érdeklődik a téma iránt, az interneten pontos leírást kaphat, hogyan lehet bekapcsolódni a mozgalomba, egyelőre azonban csak ezt az angol nyelvű honlapot veheti igénybe, a fogaz.hu ugyanis valami egészen más.