horoszkóp

Szexuális inger hatására megváltozik a férfiak gondolkodása

MTI
2006.08.12. 12:33
Egy belga katolikus egyetem felmérése során kiderült: szexuális ráhatás esetén a férfiak általában hajlamosabbak elfogadni a tisztességtelen ajánlatot.

A belgiumi Leuven katolikus egyetemének viselkedéskutatói eredetileg a tenyérelemzés (kiromantia) kissé okkultnak számító tudományág egyik megállapításának valóságtartalmát akarták megtudni. Eszerint azok a férfiak, akiknek a jobb kezén a mutatóujj rövid a gyűrűs ujjhoz képest, szexuálisan sokkal aktívabbak, mint a többiek.

Ezt ugyan nem sikerült igazolni, viszont a bonyolult kísérletsorozat kifinomult statisztikai elemzéséből kiderült: szexuális inger hatására megváltozik a férfiak gondolkodása, és a változás jellege a rövid jobb mutatóujjasoknál eltér a szokásostól.

Ultimate

A felmérésben résztvevő önkéntes férfiak egy Ultimátum nevű játékot játszottak és a döntések előtt különböző erősségű szexuális ingereknek tették ki őket: felöltözött vagy fürdőruhás nők fényképeit mutatták nekik, illetve női felsőruházatot vagy alsóneműt adtak a kezükbe.

Az Ultimátum játékban két játékos pénzt kap, és egyikük felajánlja a pénz egy részét a másiknak. Ha a másik elfogadja az ajánlatot, mindketten megkapják a részüket. Ha az illető tisztességtelenül alacsonynak tartja, és visszautasítja az ajánlatot, egyikük sem kap semmit.

Tisztességtelen ajánlat

A felmérés során kiderült: szexuális ráhatás esetén a férfiak általában hajlamosabbak elfogadni a tisztességtelen ajánlatot. A rövid mutatóujjasok közömbös körülmények között büszkébbek voltak, visszautasították a szemtelenül kis pénzeket. Szexuális hatás alatt viszont átestek a ló másik oldalára, és a nem fair ajánlatokat is elfogadták - ismertette Bram Van den Bergh és Siegfried Dewitte a leuveni pszichológusok kutatási eredményeit az elementy.ru című orosz tudományos hírportál.