horoszkóp

Szex és foci: Németország minden téren a vb-re készül

MTI
2006.01.08. 16:22
Harminckét évvel ezelőtt, az 1974-es labdarúgó világbajnokság idején alaposan fellendült a (nyugat) német bordélyok és utcalányok forgalma. Hasonló boomot remél a szexipar az idei vb-től is, amely pontosan öt hónap múlva kezdődik tizenkét német városban.

A nagy esemény előtt már kirajzolódik a frontvonal a két tábor között. Az egyik felfogása szerint a labdarúgás, a sör és a szex elválaszthatatlanul összetartozik. Az ellentábor - élén a német nőtanáccsal és Renate Schmidt korábbi családügyi miniszterrel - viszont azt hirdeti, hogy "piros lapot kell mutatni a szexuális kizsákmányolás minden formájának".

München nem tudja, mit tegyen

A két tábor között őrlődnek a pragmatikusok, például a müncheni rendőrség. A bajor főváros, amelynek új stadionjában számos vb-mérkőzésre kerül sor, arra számít, hogy a torna idején 30 százalékkal több örömlány kínálja majd szolgáltatásait Münchenben. A rendőrök ébersége arra fog irányulni, hogy a kényszerprostitúciót és annak haszonélvezőit leleplezzék - nyilatkozta Gottfried Schlicht rendőrkapitány.

Kölnben találkaboxokat állítanak fel

Más vb-helyszínek viszont buzgón készülnek a zömében férfiakból álló szurkolósereg szexuális szükségleteinek kielégítésére (a vb idején 3 millió vendéggel számolnak a szállodák Hamburgtól Münchenig). A kölni külváros egyik közismert "kocsisorán" találkaboxokat építtetett az önkormányzat: a nem túl otthonos, garázsszerű építményekben óvszer- és szendvicsautomatákat helyeztek el.

Berlin megnyitotta a legnagyobb bordélyt

Berlinben nemrég megnyílt Németország egyik legnagyobb bordélya: a charlottenburgi intézményben száz hölgyi várja az alkalmi lovagokat. A szexipar moguljai arra készülnek, hogy az esténként örömlányoktól hemzsegő közismert utcák (Strasse des 17. Juni, Oranienburger Strasse) mellett az Olimpiai stadion közelében húzódó Heerstrassét is az utcai szexkínálat súlypontjává tegyék a vb idején.

Hamburg a szakma tisztességét félti

A Reeperbahnról körüli vöröslámpás negyedéről híres Hamburg illetékesei a szexipar tisztességét féltik, nehogy a vb idején a Hanza-városba látogató szurkolók csalódottan távozzanak. Az aggályok forrása az, hogy az utóbbi hónapokban elharapózott a "sumák-szex": néhány utcalány csúnyán rászedi "ügyfeleit". A leszólított kuncsaftot 30 eurós díjjal szédítik meg, ám mire elkezdődik a szolgáltatás, az ár nem ritkán már ennek négy-ötszörösét teszi ki. Gyakori trükk az is, hogy kicsalják az alkalmi partnertől annak hitelkártyáját és PIN-kódját, majd a kialkudottnál jóval nagyobb összeget hívnak le róla.

Az örömlányok a kuncsaftokat szídják

A lányok némelyike csak gúnyosan nevet a szemrehányásokon. A szakmában dúló kemény konkurenciaharc közepette egyetlen nyilvánosház sem engedheti meg magának, hogy rászedje a kuncsaftokat - állítja a 27 éves Ina, aki inkább az ügyfelekre panaszkodik. Ahogy a Der Spiegel című hírmagazinban kifakadt, sok férfi ma csupán egy Opel Corsa árát hajlandó kifizetni, ám ezért az árért Ferrarit vár az ágyban. Ami pedig az árak felsrófolását illeti, Ina azt bizonyos helyzetben jogosnak találja - olyan pasik esetében, akikről "tudom, hogy egyetlen numera is végtelen hosszú időt vesz majd igénybe, mert a fickó túlságosan részeg".

A közelgő világbajnokság kapcsán Ina leginkább a külföldi vendégeknek örül. Reményei szerint ugyanis a külhonból érkezett férfiak "még tudják becsülni a német nők értékeit".