horoszkóp

Keressen pénzt házipornójával!

2006.12.05. 12:17
Szeretne Ön lenni az új évezred Kevin Federline-ja? Azzal a különbséggel, hogy valóban létező pénzt kaphat valóban létező házipornójáért? Hát legyen!

Mivel a web köztudottan arra való, hogy bombareceptet és pornót lehessen letölteni róla, és mert a bombarecepteket kevesebben találják izgalmasnak, mint a pornót, érthető, ha a műfaj a videomegosztó oldalakon is megjelent. Nem kellett sokat várni arra sem, hogy létrejöjjenek az eleve pornóra szakosodott videomegosztó oldalak, az evolúció következő foka pedig azoké, ahonnan nem csak letölteni lehet a pornófilmgyártók fizetős tartalmait, hanem bárki fel is töltheti saját nemi életét megörökítő filmecskéket. Innen már csak egy lépés, hogy pénzt is keressen vele.

A dicsőség teljesen, a reklámbevétel részben az Öné

A videomegosztó oldalak terjedésével már mindenkinek lehetősége nyílik az önkifejezésre és saját gyártású filmjeinek mutogatására. A legnagyobb forgalmat generáló oldalak már azt is megengedhetik maguknak hogy fizessenek a legtöbb letöltést produkáló kisfilmek készítőinek, és ehhez nem is kell okvetlenül pornófilmet csinálni, elég valami vicceset, vagy állatosat, vagy vicces-állatosat. A Metacafe például 5 dollárt fizet minden 1000 letöltésért, a Revver a hirdetési bevétel 50 százalékát adja a klip készítőjének.

A Popbitch hírlevélben találtunk rá a WatchMe.com nevű oldalra, ahol a bevállalós júzerek saját aktusaikat tehetik közszemlére, és még pénzt is kapnak érte: minden megnézett percért 6 centet. Ha tehát Ön házivideóján ügyesen döngeti a csaját/pasiját, és sikerül tíz percen keresztül 1000 ember érdeklődését fenntartania, máris gazdagabb lett 600 dollárral. A filmek megtekintéséért fizetni kell, a nézők által fizetett összegből fizeti az oldal a feltöltők részesedését. A legolcsóbb csomag 4,95 dollár, ami nem havidíjat, hanem filmnézésre fordítható időt jelent. "A jó tartalom aránylag könnyű pénzkereseti forrást jelenthet fogékony közönségünknek köszönhetően - és a számuk csak egyre nő" - ígérik optimistán.

Minden megnézett percért 6 cent

Ettől kezdve már szegény celebritások sincsenek kiszolgáltatva a házipornóikra alkudozó pornófilm-terjesztőknek: Kevin Federline-nak 100 milliót kínáltak az azóta sem látott Britney-s nászutaspornójáért, pedig ha egyszerűen csak felteszi ide, a sajtóhisztériának köszönhetően már rég hülyére kereshette volna magát, és talán nem okozna már problémát neki a saját telefonszámlájának kifizetése sem.

Paris Hilton is jobban tette volna, ha saját kézbe veszi gazdag filmes munkásságának kezelését. Persze az ő esetében sem az újdonsült énekesnői karrierjét támogató videoklipről beszélünk, hanem a pár éve sorra előkerült magán-szexfilmecskékre. A Rick Solomonnal készült emlékezetes első videóval ráadásul a Hilton-lány jótékonysági akciót is kezdett: visszavonta a 30 millió dolláros kártérítésre irányuló keresetét, és peren kívül megegyezett a forgalmazóval arról, hogy százalékot kap a letöltések után. Mennyivel jobban jártak volna a megsegítendő szegények, ha Paris saját maga szedi be az egész pénzt, nyilván az egészet nekik adta volna.

Screenshot a dirtycolin.com-ról

Colin Farrell sem volt boldog, amikor napvilágra került az a kis mozi, amit 2003-ban akkori barátnőjével, Nicole Narain Playmate-tel együtt készített. A film természetesen nem kerülhette el a sorsát: kikerült a netre és 15 dolcsiért bárki letölthette, ami Farrellnek valószínűleg duplán fájt, mivel nem neki fizették. A színésznek egyébként nem volt oka szégyenkezésre: a szóban forgó videófelvételen semmi durva perverziót nem tapasztaltak azok, akik látták, a playmate barátnő gyönyörű, és állítólag Farrellnek elég nagy van. A színész, aki pár éve egyébként botrányhősnek sem volt utolsó, mindazonáltal addig perelt, míg egy nap alatt sikerült levetenie az oldalról a filmet, majd az eredeti felvételt is visszaszerezte .

Kid Rock - aki zenei tevékenysége helyett inkább azzal lett híres, hogy egy ízben Pamela Anderson ex-vőlegénye volt, majd mégiscsak a férje lett, de már válnak -, egy turnéján, a buszban vett részt egy diszkrét kis orgián. A buli másik résztvevője, Scott Stapp, ex-Creed énekes azonban elkövette azt a hibát, hogy videokamerát is bevont a játékba. Egyetlen szerencséje a rockernek, hogy későbbi neje, Pamela Anderson valószínűleg megértően viselte a történteket, elvégre az ő saját, előző férjével, Tommy Lee-vel készült filmje hasonló karriert futott be.

Diaz a vadmacska

Cameron Diaznak is erős felindulást okozott, amikor 40 dollárért bárki letölthette ifjúkori botlását, egy 1992-es, könnyedén szado-mazo filmecskét. A scandal-inc.com nevű weboldal vélhetőleg szép pénzhez jutott ebből, és nyilván az sem véletlen, hogy ezeket a videóknak a közzétételére mindig akad jelentkező, még akkor is, ha a főszereplő celebritások gigantikus kártérítési pereket ígérnek cserébe.

Fred elgondolkozik

Fred Durst például nem csak azokat a site-okat perelte be, amelyek közzétették a számítógépe meghekkelése után előkerült kisfilmjét, hanem azokat is megfenyegette, amelyek linkeltek az eredeti helyre. A Limp Bizkit énekese maga se lógott volna ki a Watchme.Com kínálatából: a tetovált, nagy szőrös has, valamint a kisméretű szerszám pedig inkább házipornós amatőrséget, mintsem pornósztáros karrierlehetőséget ígér, és ha ő tette volna közzé, legalább neki jönne be a lé. Telne belőle ügyvédekre.

Severina szerepel

Persze van, aki kellő hírnév híján valóban a teljesítményével kéne lenyűgözze a WatchMe.com fogékony közönségét. Severina Vukovic horvát énekesnőt például hazáján kívül végképp senki nem ismerné, ha nem járt volna pórul a szokott módon.