A 47 éves asszonyt férje lőtte főbe egy vita után, a nő azonban károsodás nélkül túlélte, hogy a golyó a átment az agyán. Tammy Sexton a kiérkező járőrnek elmesélte, mi történt, majd nekiállt teát főzni neki.

Egy Mississippi államból származó nő csodával határos módon túlélte, hogy férje főbelőtte, írja a Yahoo News. Az asszony az eset után nemhogy kétségbeesett volna, teát főzött magának, majd a helyszínre kiérkező rendőrt is megkínálta egy kis frissítővel.

A 47 éves Tammy Sexton szerencsésen megúszta a gyilkossági kísérletet, az orvosok szerint a lövés a homlokán érte, és bár a golyó keresztülment a koponyáján és a tarkóján jött ki, mégis elkerülte az agya létfontosságú területeit. Az asszony várhatóan teljesen felépül sérüléseiből. „Csakis valami isteni csoda lehet, hogy túlélte” - nyilatkozta az esettel foglalkozó seriff, Mike Byrd.

A rendőr elmondása szerint a nő férje, Donald Ray Sexton az eset időpontjában épp próbaidejét töltötte családon belüli erőszak miatt, ami miatt egyébként távoltartási végzést is próbáltak neki kézbesíteni. A férj kedden délben jelent meg a nőnél, összevesztek, ezért egy rokon átment a szomszédba, hogy kihívja a rendőrséget. „[Tammy] Az ágyánál volt, [Donald] egyenesen fejbelőtte. Aztán kiment a hátsó kertbe és agyonlőtte magát - nyilatkozta Byrd.

A járőrt azonban, aki öt perccel a lövések után ért a házhoz, maga az áldozat fogadta az ajtóban. „Amikor a rendőr kiért a helyszínre, megkérdezte, mi történt. Az asszony egy rongyot nyomott a fejéhez, miközben beszélt vele. Öntudatánál volt, de össze volt zavarodva a történtek miatt. Csinált magának egy teát, aztán megkínálta a járőrt is egy itallal” - mondta el Byrd. Sextont, akinek az agya nem szenvedett maradandó károsodást, helikopterrel szállították kórházba. Az orvosok szerint hamarosan teljesen rendbejön.

Az eset egyébként nem példa nélküli, többször is előfordult már, hogy súlyosnak tűnő fejsérülést az agy komolyabb károsodása nélkül megúsznak a szerencsések. "Vannak az agynak olyan területei, amelyeken anélkül is áthatolhat egy lövedék, hogy nagyobb károsodást okozna. Lehetséges ez? Igen. De ritka" - kommentálta az esetet dr. Patrick Pritchard, az Alabama-Birminghami Egyetem sebészprofesszora.