Egy az állatmenhelyen dolgozó munkás ölte meg a rendőrök gyanúja szerint Eva Rhodes-t, a bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét. A férfit kedden, Budapesten fogták el. A nő maradványait a menhellyel szemközti tanyán, elásva, felgyújtva találták meg.

Eva Rhodes eltűnését 2008. szeptember 18-án jelentette be a testvére. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy szeptember 10-én látták utoljára a nőt egy ismeretlen férfival, Bőny-Szőlőhegyen, ahol a korábban modellként dolgozó, az utóbbi években Magyarországon élő nő állatmenhelye volt. Ezután az ismeretlen férfivel Győrbe mentek, ahol egy bevásárlóközpontban a férfi a Csizmás Kandúr Alapítvány nevére feltöltött egy telefonkártyát, amiről a biztonsági kamera felvételt is készített róla. Ekkor tűzték ki az ügyben az egymilliós nyomravezetői díjat is, ami nem hozott eredményt.


A rendőrség szerint több ezer adatot, információt, valamint több száz embert ellenőriztek a nyomozók. Eközben lett gyanús egy 30 éves ózdi férfi, akiről kiderült, hogy szeptember első 10 napjában alkalmi munkásként dolgozott a menhelyen, ahonnan szeptember 11-én tűnt el. A férfit lopás miatt körözték a Mosonmagyaróvári rendőrök is, ez alapján fogták el kedden, Budapesten a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberei.

A gyanú szerint a férfi 2008. szeptember 10-én este a bőnyi menhely hátsó részén összeveszett Eva Rhodes-szal, majd többször fejen ütötte a nőt. A menhely tulajdonosa meghalt, a férfi elégette a holttestet, a maradványokat pedig a szemközti udvarban ásta el. A férfi a gyilkosság után elvitte halott munkaadója laptopját és 7000 forintját.

A rendőrök a menhellyel szemközti tanyán elásva emberi csontmaradványokat találtak, a helyet az elfogott férfi mutatta meg. Az igazságügyi orvosszakértő előzetes véleménye alapján egy 50 év feletti női test maradványai, amelyek egy évnél nem régebben kerültek a földbe. A maradványok vizsgálata még tart.

Az elfogott ózdi férfi ellen emberölés miatt indult eljárás, a rendőrség kérte előzetes letartóztatását is.

Eva Rhodes állatmenhelyét Yoko Ono is támogatta

A magyar származású eltűnt exmodell, Eva Rhodes fénykorában John Lennon és neje közös filmjében is szerepelt, Győr környéki állatmenhelyét pedig Yoko Ono is támogatta. Nővére szerint azonban nem eltűnt, hanem meggyilkolhatták. Judith Majlath annak idejént úgy vélte, az alapítvány leginkább a kutyakereskedők szemét szúrhatta, mivel Rhodes munkásságával felhívta a figyelmet a kutyaviadaloknak és az állatkísérleteknek eladott kutyákra.