A 17 hónapos Baby P brutális halála miatt elítélt férfit egy kétéves kislány megerőszakolásával is vádolják. A 32 éves férfi ügyvédjei azzal védekeznek, hogy a most 4 éves kislány inkompetens, és nem tud kellő bizonyítékkal szolgálni a történtekről. Valamint állításuk szerint a férfit a korábbi csecsemőgyilkosság miatt már előre bűnösnek könyvelték el, így sérültek a jogai.

A férfit, akit a sajtóban Baby P-nek nevezett 17 hónapos fiú haláláért vontak felelősségre, egy kétéves kislány megerőszakolásával is vádolják – írja a Daily Mail. A brit férfira nyolc különböző esetet akarnak rábizonyítani, ő azonban fellebbezett, ugyanis szerinte megsértették a jogait. Baby P halála és a szociális munkások szerepe az ügyben annak idején óriási felháborodást keltett Nagy-Britanniában.

A 32 éves férfi ügyvédei két dolgot akarnak bizonyítani az újabb tárgyaláson. Egyrészt azt, hogy a vádlott jogait megsértették, mivel már a tárgyalás előtt bűnösnek tartják, és szerintük nem kaphat rendes tárgyalást, mivel köze volt a 17 hónapos kisfiú halálához. Másrészt azt szeretnék bebizonyítani, hogy az áldozat, aki most négy éves, túl fiatal és inkompetens volt ahhoz, hogy hiteles bizonyítékot szolgáltasson a két évvel ezelőtti megrontásáról.

A kislánynak, akinek a nevét és az arcát a védelme érdekében nem hozzák nyilvánosságra, vallomást is kellett tennie a tárgyaláson. A gyereket 45 percen - a jogvédőszervezetek heves tiltakozását kiváltva - keresztül hallgatták meg, keresztkérdéseket tettek fel neki, melyből többek között kiderült, azt a szobát, ahol bántalmazta a férfi, egyenesen az ördög szobájának nevezte. Az ügy jelenleg a fellebviteli bíróság előtt van a vádlott jogorvoslatának elbírálása miatt.

A Baby P-ügy

A 17 hónapos kisfiú tavaly augusztusban halt meg. A gyermeknek eltört a gerince, valamint nyolc bordája, hiányoztak a körmei a lábáról és a kezéről, több zúzódás borította a testét és állítólag le is nyelte pár fogát. Azt azonban a hatóságok nem tudták eldönteni, az anya (aki várhatóan jövő év elején szabadul), a mostohaapa (akit a kislány megrontásával is vádolnak) vagy a lakótársuk okozta-e a sérüléseket.

A halálát megelőző nyolc hónapban szakemberek hatvanszor vizsgálták, illetve látogatták meg a gyermeket, aki szerepelt a veszélyeztetett gyerekek listáján. Bár állítólag ők rendre észrevették a kicsi sérüléseit, az édesanya mindig előállt egy ésszerűnek tűnő, ám valótlan magyarázattal, amit az illetékesek elhittek.

A náci emléktárgyakat gyűjtő férfi, a kisfiú mostohaapja meglehetősen érdekes nevelési elveket vallott: állítólag megtanította a kisfiút, addig üljön a földön a fejét a lábai közé zárva, amíg ő nem csettint az ujjaival. Egy ismerős szerint volt olyan eset is, hogy a férfi felemelte a torkánál fogva, megütötte, és addig pörgette a széken, amíg le nem esett. A nagymamjáa pedig nemrég azt nyilatkozta a The Sun brit bulvárlapnak, unokája pont úgy nézett ki, mint egy koncentrációs tábor lakója.