Pécelen több macskatetemre találtak a helyi lakosok, a macskákat megkínozták, vízbe fojtották, és volt olyan eset is, hogy élve megcsonkították őket. A Noé Állatotthon a sorozatos állatkínzások miatt feljelentést tett, és most a lakosok segítségét kéri.

Május 7-én és 8-án újabb megkínzott, megcsonkított macskákat találtak Pécelen. A Noé Állatotthon Alapítvány szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a nyomravezetők jelentkezését kéri, és minden helyi macskatulajdonost arra int, fokozottan vigyázzanak kedvenceikre és tartsák őket folyamatos felügyelet alatt.

Az alapítvány még március végén tett feljelentést állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen, miután péceli lakosok bejelentették, hogy a környéken több macska eltűnt és legalább 7 állat megcsonkított tetemére találtak.

Az egyik helyi lakos macskájának két lábát vágták le, egyiket combtőből, a másikat a lábszáránál - bár még élt az állat, amikor megtalálták, az állatorvos már nem tudott segíteni rajta, ahogy a tulajdonos másik macskáján sem, akit vízbe fojtottak és látványosan a szomszéd ház elé helyeztek. Egy másik környékbeli lakóhoz egy lefejezett macska tetemét dobták be és több más, vízbe fojtott macskát is találtak a környéken. Mindegyik tetemet jól látható helyre helyezték el.

Május 7-én újabb brutálisan kivégzett macskát talált egy kutyasétáltató. Az állatot kibelezték, fejét levágták, és a tetem mellé helyezték. A péceli rendőrség ezúttal negyed órával a bejelentés után már a helyszínen volt és felvette a jegyzőkönyvet. Május 8-án szintén megcsonkított macskatetemre bukkantak a lakók - ezúttal az állat lábát vágták le.

A Noé Állatotthon Alapítvány továbbra is várja azoknak a bejelentéseit, akik bármit tudnak az ügyről, láttak-hallottak bármit, ami összefüggésben lehet a gyilkosságokkal. Valamint azok bejelentéseit is várják, akiknek esetleg az érintett területről állatuk tűnt el vagy akik megkínzott, illetve megölt állatok tetemére bukkantak a környéken, melyeknek köze lehet az ügyhöz.

A bejelentéseket névtelenül is meg lehet tenni, de az esetleg megadott személyes adatokat is bizalmasan kezelik, harmadik félnek nem adják ki a bejelentő beleegyezése nélkül. A bejelentéseket e-mailben az info@noeallatotthon.hu címre vagy a 06-30/5201297-es számra várják.