Egy kaposvári anyaotthonba ment és jelenleg is ott van az Őrségből a hétvégén eltűnt állapotos asszony és kisgyermeke. A rendőrség szerint több mint 1,3 millió forintba került a nő és gyermekének keresése, pedig szerintük egy egyszerű telefonhívás sokat segíthetett volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyermeket váró asszony miért ment el otthonról kisfiával.

A kaposvári Borostyánvirág Anyaotthonba ment be az Őrségből pénteken eltűnt asszony és gyermeke. Mózes Ernőné, az intézmény vezetője a Független Hírügynökségnek az édesanya felhatalmazása alapján annyit mondott, a nő és gyermeke is jól van, egészségesek. Az asszony pedig "ha úgy érzi", keresi majd a kapcsolatot a családjával.
A nőt és gyermekét az otthonba befogadták, minden szükséges segítséget megadnak neki - tette hozzá Mózes Ernőné.

Közben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kiszámolta, hogy a nő és gyermeke utáni kutatás összesen 1,36 millió forintba került. A két nap alatt 32 rendőr és 2 kutyás járőr, 65 polgárőr, 3 természetvédelmi őr és 20-25 önkéntes kereste őket. A rendőrségi közlemény "felelőtlen" magatartásnak nevezi ezt és a hasonló eseményeket. Kiemelik, hogy nem tartják jó megoldásnak azt, ha valaki a "krízishelyzeteket" úgy oldja meg, hogy eltűnik. Megfogalmazásuk szerint a felelős magatartás akár egy mindenki számára megnyugtató egyszerű, de "sokat érő" telefonhívás is lehetett volna.

A rendőrség közigazgatási eljárása az ügyben még tart, ennek keretében keresik a választ arra is, mi volt az eltűnés valódi oka, felmerülhet-e a bűncselekmény gyanúja. A 32 éves várandós asszony és 21 hónapos gyermeke pénteken ment el otthonról, a Vas megyei Kerkáskápolnáról. Az asszony állatorvos, harmadik gyermekével terhes. A férj Budapesten volt az ötéves gyermekkel, amikor a feleség eltűnt a kisebbik, 21 hónapos kisfiúval. Már szombaton délután keresni kezdte őket a rendőrség, miután a fővárosból hazatérő férj üresen találta a lakást.