Huszonhét lány közül választották ki azt a szépségversenyzőt, aki idén a Miss Universe világversenyen képviselheti hazáját. A 25 éves Larissa Costa a korona mellett egy komolyabb összeggel, egy autóval és egy modellszerződéssel lett gazdagabb. A 175 centiméter magas lány méretei három centiméter híján majdnem tökéletesek.

A hétvégén tartották meg a Miss Brazília szépségversenyt Sao Paolóban. A döntőt a 25 éves Larissa Costa nyerte meg, aki a Miss Universe-en képviselheti majd hazáját. A világversenyt augusztus 23-án rendezik meg a Bahamákon. A korona mellett Larissa Costa természetesen egyéb nyereményeket is kapott, többek között egy közel 20 millió forintnak megfelelő pénzjutalmat, egy autót, egy modellszerződést, valamint ruhákat és ékszereket – írja a brasilblog.net.

A 175 centiméteres barna hajú hölgy méretei az ideálisnak számító 90-60-90-et közelítik, ugyanis 90 cm a mellbősége, 63 cm a derékbősége és 90 cm a csípője. A második helyen Miss Minas Gerais, azaz a 21 éves Rayanne Morais végzett, a második udvarhölgy pedig Miss Distrito Federal, azaz a 18 éves Denise Ribeiro lett.

A versenyen a különböző tagállamok és a főváros szépségkirálynői képviseltették magukat, és sorsukról egy tizenhárom fős zsűri döntött. Az ítészek közt helyet foglalt többek között Luiza Brunett egykori modell és színésznő, Claudia Matarezzo újságírónő, aki járatos az etikettben, Cristiana Arcangeli, aki saját kozmetikai termékeket dobott piacra. A lányoknak összesen öt öltözéket kellett bemutatniuk az este folyamán.

A legszebb ruháért járó díjat Rayanne Morais, vagyis Miss Minas Gerais nyert el. Őt egyébként a közönség választotta be a tizenöt döntős közé, míg a többieket a zsűri jutatta tovább. Az 55 éves múltra visszatekintő verseny idei témája egyébként az ország természeti kincsei voltak.