Megfojtotta, újraélesztette, majd ismét megfojtotta hároméves fiát Tiffany Toribio, azután elásta a közeli játszótér homokozójában. A nőt végül családtagjai adták fel, tettét azzal indokolta, nem akarta, hogy fiának úgy kelljen felnőnie, ahogy neki. A nő ezután megpróbált öngyilkosságot elkövetni a börtönben.

Vasárnap találták meg egy albuquerque-i homokozóban elásva egy kisfiú holttestét, aki Baby Angel néven került be a helyi hírekbe, mivel nem tudták megállapítani a személyazonosságát. Hat nappal később rokonok bejelentése nyomán a rendőrség letartóztatta édesanyját, aki beismerte: megfojtotta, majd újraélesztette, majd mégis megfojtotta Tyruss nevű kisfiát.

Az új-mexikói Abuquerque lakosságát sokkolta, amikor hét végén az Alvarado Parkban lévő játszótéren egy édesanya bejelentése nyomán egy kisfiú holtteste került elő a homokozóból. Az asszony – aki maga is gyerekeit vitte a játszótérre – arra lett figyelmes, hogy a egyik mászóka alatt egy cipő lóg ki a homokból, ezért hívta a rendőröket.

Rokonok jelentették be

A vizsgálat megállapította, hogy valaki egy négy év körüli kisfiú holttestét ásta el a játszótéren, a rendőrség azonban napokig nem tudta megállapítani a gyerek személyazonosságát, mivel nem kaptak bejelentést eltűnésről. A kutatóhadjáratba a média is beszállt, alaposan felkavarva a kedélyeket, a Baby Angel néven emlegetett kisfiú megtalálásának helyszíne valóságos zarándokhellyé vált.

A kisfiúról számítógépes grafika készült, mivel – bár nem sok időt töltött a homokozóban elásva – a forró homok miatt teste már felismerhetetlenné vált, mire megtalálták. Csütörtökön a rendőrség bejelentést kapott egy Tiffany Toribio nevű 23 éves nő családtagjaitól, akik szerint a közzétett rendőrségi grafika nagyon hasonlít a nő hároméves kisfiára, Tyrussra, akit napok óta nem láttak. A rendőrség a bejelentés alapján kiszállt a nőnek a játszótér közelében lévő lakására, aki végül beismerte, ő fojtotta meg és ásta el a kisfiút.

Meggondolta magát

A közvéleményt nem csak a tett sokkolta, hanem az is, ahogyan Toribio elkövette: „Álmában fojtotta meg a kisfiút, befogta az orrát és a száját. Amikor leállt a légzése, meggondolta magát, és újraélesztette a gyereket, de aztán úgy döntött, mégis véghezviszi az eredeti elképzelését” – mondta el a rendőrkapitány, Ray Schultz az esetről tartott sajtótájékoztatón a KRQE Newsnak. „Ami különösen elszomorítóvá teszi az egészet, hogy amikor megkérdezték, miért tette ezt Ty-jal, azt válaszolta, azért, mert nem akarta, hogy úgy kelljen felnőnie, hogy senki nem viseli a gondját, ahogy annak idején vele történt” – tette hozzá Schultz, akit láthatóan megrázott az eset.

Meg akarta menteni

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint a nőt jelenleg szigorú megfigyelés mellett tartják őrizetben, mivel letartóztatása után megpróbált öngyilkosságot elkövetni cellájában. Szakértői vélemények szerint erősen zavart állapotban van, és amellett, hogy őt is megrázta, amit tett, ugyanakkor úgy hiszi, ezzel megmentette kisfiát. Tiffany Toribio ellen eddig nem érkezett olyan hivatalos bejelentés, hogy rosszul bánt volna Tyrussal, de a bejelentést tevő családtagok szerint „nem igazán mutatta az anyai szeretet szokásos jeleit”. A nőnek egyébként nem volt hol laknia, általában családtagjai fogadták be gyerekével együtt, a klinikai pszichiáter szerint pedig vélhetően nem diagnosztizált pszichés zavara mellett az is befolyásolhatta őt tette elkövetésekor, hogy attól félt, a hatóságok elveszik tőle a kisfiút.