Tinédzserként női testbe zárt férfinak érezte magát az az angol modell, aki azóta a nemi átalakító műtéten is átesett, hogy végre ne csak lelkileg lehessen pasi. Az azóta befektetési bankárként dolgozó Adrian Daltonnak nemcsak a szőrmennyisége változott az átalakulás során: míg női testbe zárva nőkhöz vonzódott, férfiként a pasikra bukik. Tudják még követni? Mert akkor még azt is hozzátesszük, hogy a leszbikus nőből meleg férfivá lett bankár szabadidejében azért még csajnak öltözve, transzvesztitaként is fellép néha.

Hat héttel ezelőtt jutott hozzá élete első férfi nemi szervéhez a 31 éves Adrian Dalton, aki Katherine Daltonként született, de tinédzserkora óta úgy érezte, ő tulajdonképpen egy női testbe zárt férfi. Dalton problémái igen korán, a középiskolában jelentkeztek. Akkor – még női testben - rájött, hogy a lányokhoz vonzódik, és össze is jött az egyik iskolatársnőjével, akivel több évig együttjártak. Később azonban nem bírta elviselni a bennlakásos lányiskola szigorú rendszerét, otthagyta a sulit és Londonba ment, ahol modellkedni kezdett. Erre azért volt szüksége, mert hiába volt igazi dögös szőke bombázó, nem volt semmi önbizalma, mindig visszataszítónak érezte magát. Később rájött, mi a probléma: azért nem bírja elviselni a saját testét, mert nem egyszerűen leszbikus, hanem transzszexuális, azaz nem a megfelelő nemű testbe született. Dalton azóta már pasi, de hogy ne legyen olyan egyszerű az élete, a műtét óta nemi orientációja is változott: azóta a férfiakat szereti. Ha valaki úgy érzi, még mindig nem veszítette el a fonalat, az még próbálja azt is feldolgozni, hogy a leszbikus lányból lett meleg férfi szabadidejében transzvesztitaként is dolgozik, azaz igyekszik olyan dögös bombázónak öltözni, mint amilyen a műtét előtt amúgy is volt.

Női testbe zárt férfiként kezdte

„Hosszú évekig éltem úgy, hogy azt éreztem, rossz testbe születtem. Gyönyörű voltam, mégis ocsmánynak éreztem magam emiatt. Most azonban minden rendben van, végre azt érzem, az vagyok, aki mindig is lenni akartam" – mondta az egykori Katherine - most már Adrian - Dalton nevű befektetési bankár a The Sunnak. Dalton hozzátette, míg női testben élt, a lányokhoz vonzódott, azonban amióta férfiként tengeti napjait, inkább a pasikhoz húz.

„Egész korán elkezdtem fantáziálni a lányokról, de úgy gondoltam, túl feminin vagyok ahhoz, hogy leszbikus legyek. Később aztán összejöttem az egyik iskolatársnőmmel, akivel évekig együtt jártunk, de persze senki sem tudott róla."

Dalton akkor kezdett felfigyelni rá, hogy valami probléma van, amikor a szülei beíratták egy Wiltshire-i lánykollégiumba. „Utáltam a sulit. Nem voltam túl népszerű, bár visszagondolva nem is csoda. Nagyon kilógtam a sorból – míg a többi lány sportolt, én egyfolytában énekeltem és táncoltam" – emlékezett vissza. A lap szerint Dalton családi háttere egyáltalán nem magyarázza az egykori kislány szexuális irányultságának változását: természetesen csodaszép gyerekkora volt, ha nem is mézeskalácsházban nőtt fel, azért Anglia szép, hegyvidékes táján nevelkedett, és rendes kislányhoz méltóan játszott Barbie-babáival és kért a Télapótól tiarát.

Leszbikus nőként modellkedett

Katherine Daltonnak végül az középiskola alatt lett elege a tehetetlenségéből, így otthagyta az intézményt, és Londonba költözött, ahol végleg tudatosult benne, nem akar női testben élni. Ennek ellenére mégis modellkedni kezdett, mivel – mint a The Sunnak elmondta – önbizalma a béka segge alatt volt, a modellkedés pedig igen kiváló alkalom a dicsérő szavak begyűjtésére, főleg, ha valaki még jól is néz ki. Dalton sok pasinak bejött külső adottságaival, de a lelki férfiúsága megkeserítette az életét, így inkább az alkoholhoz fordult némi tanácsért.

„Bármi megittam, ami jött: vodkát, bort, cidert" – mondta Dalton, majd el is magyarázta. „Irigy voltam a férfiakra, akik csak úgy nyugodtan jártak-keltek az utcán. Velem ellentétben önmaguk lehettek. De nemcsak őket, a testemet is gyűlöltem. Semmi másra nem vágytam, csak hogy tűnjön már el végre a mellem" – tette hozzá.

Leszbikusból transzszexuálisnak nyilvánították

Némi gyötrelmes lelki tusa után Dalton ellátogatott a háziorvosához, aki kétéves pszichoterápiára küldte, majd ezután utalta be orvosa egy szakértőhöz, aki hivatalosan is transzszexuálisnak nyilvánította. „A terápia végén levágtam a hajam [akkor még nőként – a szerk.], és arra kértem a barátaimat, ezentúl hívjanak Adriannak. Az új nevemre egyébként nincs magyarázat, csak olyat kerestem, ami elég férfiasnak hangzik, mint például a Mike vagy a Dave."

A dögös bombázóból fiús lánnyá alakult Katherine Dalton hivatalosan is férfivá változása 2005-ben kezdődött azzal az operációsorozattal, melynek során először a mellét távolították el. Ezután tesztoszteron-injekciókúra következett, aminek hamarosan látszani is kezdett az eredménye. „Elsőként a hangom változott meg: rekedtebb és mélyebb lett. Ezt követően az arcomon is feltűnt némi szőr, akárcsak a testemen. A borotválkozás sem zavar, nem úgy, mint régen, amikor naponta kellett szőrtelenítenem a lábamat" – tette hozzá.

Transzszexualitás vs. Transzvesztitizmus

A transzszexuális személyek úgy érzik, hogy rossz testbe születtek - épp, mint Dalton esetében, aki nőnek született, de közben lelkileg férfinak érzi magát. A kutatások szerint a transzszexualitás nem befolyásolja a szexuális irányultságot, ahogyan azt sem, hogy a testi átalakulás után a szexuális érdeklődés akár meg is változhat.

A transzvesztiták olyan férfiak, akik női ruhákat öltenek magukra, de a hétköznapi viseletben nem törekednek arra, hogy nőnek nézzenek ki, mellette pedig gyakran bevallottan homoszexuálisok. Természetesen a transzvesztiták között is vannak olyan férfiak, akik nem az azonos nemhez vonzódnak, ezért ők a cross-dresser kifejezést használják magukra. A nőnek öltözött férfiakra általában a drag queen, míg a férfi ruhát viselő nőkre a drag king kifejezést alkalmazzák. A transzvesztiták egyébként elhatárolódnak a fétisizmustól és a transzszexualitástól.

Forrás: Wikipedia

Férfi nemi szerve már van, csak nem működik

Adrian Daltont ezután 2007-ben műtötték, akkor belső női nemi szerveit, azaz a petefészkeit és a méhét távolították el. A férfira még egy operáció vár, hat héttel ezelőtt ugyanis egy belgiumi kórházban, 8 órás műtéttel kialakították az új, férfi nemiszervét [phalloplasty: a karból kivágott bőrdarabból készül a nemiszerv – a szerk.]. Dalton persze rettentő boldog új eszközétől, ami látványos változás, de egyelőre még működésképtelen. „Csodás érzés. Korábban utáltam a nemiszervemet, állandóan zavarban voltam miatta, most teljes az életem. Egy éven belül visszamegyek Belgiumba, hogy beültessék a péniszimplantátumot, amitől erekcióm is lehet" – árulta el a The Sunnak a várható boldog végkifejletet.

Dalton állítja, férfiként semmi sem hiányzik neki női mivoltából, hiszen már nagyon régóta arra vágyott, hogy pasi legyen. Elmondása szerint vannak előnyei új külsőjének, női munkatársai ugyanis sokkal kedvesebbek, és közvetlenebbek azóta, "mivel már nem a nőt látják bennem, így féltékenységre sincs okuk". Bár a 31 éves férfi állítólag nem hiányolja egykori „születési rendellenességét", néha mégis női cuccokat kap magára, de persze csak hobbiból – vallotta a GMTV-nek adott interjújában a férfi, akit művésznevén csak Miss Lolának becéznek transzvesztita haverjai. „Igazából nem akarok nő lenni, ez csak egy fellépés, ahol kiélhetem a kreativitásomat" – mondta a jelenleg egyedülálló Dalton, aki közösségi oldalát is telenyomta szoknyás-parókás-rúdtáncos videóval.