A portugál hatóságokhoz hiába mennek információkkal az eltűnt kislány ügyében, mivel a rendőrök szerint Madeleine halott, és az ügy már le van zárva. A család magánnyomozói továbbra is a brit pedofilt tartják az első számú gyanúsítottnak. Raymond Hewlett a nyomozók szerint azért nem működik együtt, mert takargatnivalója van. A magánnyomozók csak akkor hallgathatják ki, ha ezt kérvényezi a brit rendőrség.

A portugál rendőrség elküldött négy embert, akik Madeleine McCann elrablásával kapcsolatban akartak információt adni, a hatóság szerint: az ügy le van zárva, a kislány halott, olvasható a Daily Mail brit napilap internetes oldalán. A szemtanúkat a lap szerint különböző emberek küldték el az algarve-i rendőrségről, így nyilvánvaló, a portugálok valóban nem akarnak többet foglalkozni a két éve eltűnt kislány ügyével.

Nem tudni, milyen információkat vesztegettek el

A Madeleine halálát ilyen könnyedén elkönyvelő rendőrség a kislány szüleit barátak szerint teljesen összetörte. A rendőrségnél jelentkező négy szemtanú ugyan elmondta információit a szülők által felbérelt magánnyomozóknak, de a rendőrségi álláspontot kiszivárogtató személy szerint ennél lényegesen komolyabb a probléma. „Mi van, ha voltak más emberek is, akik megpróbáltak információkat adni, de aztán egyszerűen feladták, amikor elküldték őket. Lehetséges, hogy jelentős új dolgokat vesztegettek el ezzel" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő forrás.

A portugál rendőrség először egy éve akarta lezárni a nyomozást, akkor azonban a brit rendőrség új hírekkel állt elő, és a portugál hatóságok újult erővel kezdtek Madeleine McCann keresésébe. Jelenleg azonban csak a pár által fogadott magánnyomozók dolgoznak az ügyön, ők azonban nemrég találtak egy újabb lehetséges gyanúsítottat, aki szerintük elrabolhatta az akkor 4 éves kislányt.

A brit pedofilnak lánya volt a kedvence

A 64 éves brit férfi már háromszor ült fiatal lányok ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. Raymond Hewlett Madeleine eltűnésekor – 2007 májusában – egyórás autóútra lakott családjára attól az üdülőhelytől, ahol a kislány és családja nyaralt. A férfit jelenleg Németországban kezelik daganatos betegségével. A két detektív, Dave Edgar és Arthur Cowley megpróbált beszélni Hewlettel, ő azonban nem volt hajlandó együttműködni. Edgar szerint a férfi beszélt volna, ha nem lenne takargatnivalója, és jelenleg az lenne a legfontosabb, hogy minél hamarabb kihallgathassák.

Ez azonban nehézségekbe ütközik, mivel a férfi nem Németország területén követett el bűncselekményt, így a német hatóságok nem kényszeríthetik a férfit együttműködésre, csak akkor, ha a brit rendőrség kérvényezi azt. Mindenesetre a brit hatóságok elismerték, a férfi még 1975-ben szexuálisan bántalmazott egy 8 éves kislányt, és tegnap egy brit lap nyilvánosságra hozta Hewlett leveleit, melyet a saját lányának írt a börtönből, még 1988-ban. A férfi azt írta a levélben lányának, ő volt a „kedvenc kislánya, az egyetlen probléma azonban az, hogy felnőttél".