Perg városában él, és a védelmével megbízott biztonsági cég alkalmazottjával kezdett új életet Elisabeth Fritzl. A férfi munkatársai már a kezdetektől tudni vélték, hogy ebből a kapcsolatból szerelem lesz.

Testőrével esett szerelembe az amstetteni rém lánya, Elisabet Fritzl – írta a Bild című német nyelvű napilap az Österreich újság információira hivatkozva. A sajtóban csak Thomas W-ként emlegetett férfi volt az, akit kijelöltek a család őrzésére, amikor tizenhárom hónappal ezelőtt kiszabadultak a börtönükké vált pincéből. A hírek szerint a pár már együtt is él Pergben, és közösen küzdenek a normális életbe való beilleszkedésért.

A védelemmel megbízott cég alkalmazottjai szerint már a kezdetektől fogva lehetett látni, hogy a 42 éves asszony mennyire biztonságban érzi magát a testőr mellett. A kapcsolat megújult erőt adott a borzalmakon átesett nőnek, aki beiratkozott egy vezetői tanfolyamra, és hetente több órás terápián vesz részt, hogy sikeresen megbirkózzon a poszttraumás stresszel.

Elisabeth Fritzlt apja huszonnégy éven keresztül tartotta fogságban a házuk alatti pincében, és ez alatt az idő alatt több mint háromezerszer erőszakolta meg. A vérfertőző kapcsolatból hét gyermek született, közülük Josef Fritzl hármat a felszínre vitt és közösen nevelte állítólag mit sem sejtő feleségével. A hetedik gyerek még csecsemőkorában meghalt.

Az ellene felhozott vádakban a 73 éves férfi részben bűnösnek vallotta magát, a Sant Pölten-i bíróság pedig életfogytiglani elmegyógyintézeti fogságra ítélte.