A négy floridai fiú több alkalommal seprűnyéllel vagy hokiütővel erőszakolta meg a gyermek áldozatot. Az esetet többen látták, a fiú kiabálását többen hallották, mégse jelentette senki a tanároknak, ráadásul a 13 éves fiú sem mert szólni. A vád alá helyezett gyerekeket azzal próbálják védeni ügyvédeik, hogy elmondják, jól tanultak, egyetemre szeretnének menni, és rendes családból származnak. A vádlottak 120 évet kaphatnak.

Négy floridai tinédzser ellen emeltek vádat szexuális bántalmazás miatt, a vádirat szerint a 14 és 15 éves fiúk seprűnyéllel és hokiütővel erőszakoltak meg egy 13 éves fiút az iskolájuk öltözőjében – írja a CNN. Az ügy kapcsán a négy fiú nevét nyilvánosságra hozták, mivel elmúltak 14 évesek, és ezért felnőttként kezeli őket a bíróság.

Többen látták, de nem jelentették az esetet

A 14 éves Randall John Moye, Raymond A. Price-Murray, Lee Louis Myers és a 15 éves Diamant J. Roberts a vád szerint két hónapon keresztül több alkalommal is megerőszakolta a 13 éves fiút. „Az áldozat kiabál és sírt, mondta nekik, hagyják abba" - idézte fel az esetet a tárgyaláson az ügyész, Kimberly Hindman, aki azt is részletesen felvázolta a tárgyaláson, hogyan fogta le két vádlott a fiút, miközben a másik kettő egy bottal megerőszakolta. Hindman szerint a fiú kiabálása kihallatszott a Walker Középiskola öltözőjéből, többen is látták az incidenst, de senki nem jelentette, még az áldozat sem.

Az iskola azután kezdte kivizsgálni az ügyet, miután kitört egy verekedés a futballpályán, ami az öltözőben folytatódott, egészen addig, amíg az edző véget nem vetett neki. A verekedés során az áldozat azt mondta: "Elegem van abból, hogy rám szálltak". A vizsgálat során a négy vádlott írásban is elismerte, többször is szexuálisan bántalmazták iskolatársukat. A fiú először nem akart beszélni a támadásokról, csupán akkor, amikor kikérdezték a tanárok. Az iskola alkalmazottjai kapcsolatba léptek a hatóságokkal, akik azonnal megvádolták a négy tizenévest kiskorú ellen elkövetett szexuális bántalmazás és jogellenes fogvatartás miatt.

A vádlottak egyébként jól tanulnak

Az ügyész szerint a két hónap leforgása alatt többen is látták, ahogy a fiút bántalmazzák, de senki sem jelentette ezeket. A fiú vallomásában elmondta, az apja dühös volt, az anyja pedig nem tudta abbahagyni a sírást, amikor kiderült, mi történt vele.

A vádlottak ügyvédjei a tárgyalás során mindössze azzal tudtak érvelni védenceik mellett, azok jó tanulók voltak és korábban sosem kerültek bajba, sőt Randall Moye ügyvédje szerint a közösség egyik legjobb családjából származik. Moye védője, Tim Taylor hat tanút idézett be, köztük a vádlott anyját, aki elmondta, fia nagyon szeretne egyetemre menni. Az ügyész természetesen megkérdezte az írásos vallomásról is, azonban a nő szerint a fia csak egy hokiütővel bohóckodott az öltözőben, és neki csak annyit mesélt el, egy pár másodpercre lefogta az áldozatot.

A bíróság a négy vádlottat fejenként 15 ezer dollár óvadék ellenében helyezte szabadlábra, azzal a feltétellel, nyomkövetőt viselnek a lábukon. A vádlottak, ha minden vádpontban bűnösnek találják őket, akár 120 évnyi börtönbüntetést is kaphatnak.