Egy német közszolgálati televízió nyilvánosságra hozta annak a biztonsági kamerának a felvételét, ami rögzítette egy román származású prostituált lemészárlását. A sajtó által csak Linaként emlegetett nőt tavaly húsvétkor végezték ki egy bérelt lakásban, és a bizonyítékként szolgáló felvételek ellenére még mindig nem találták meg a gyilkost. A képkockák közzétételétől a hatóság gyors továbblépést remél a nyomozásban.

A nézők segítségét kérte a ZDF német közszolgálati televízió egy bűncselekmény felderítéséhez azzal, hogy nyilvánosságra hozta a biztonsági kamera által rögzített gyilkosság felvételeit. A 31 éves román származású prostituált megölését Stuttgart egyik legrejtélyesebb ügyének tartják, mert annak ellenére, hogy a rendőrség már több száz DNS mintát megvizsgált, és minden szálat megmozgatott tanúkért, a tettest még mindig nem sikerült azonosítani sem - írta a Bild című újság. A nyomozásban most a tett helyszínén készült képkockák bemutatásától remélnek továbblépést. Abban bíznak, hogy valaki felismeri a fotókon szereplő férfit - a nyomravezetőnek 2000 eurós jutalmat ajánlottak fel.

A sajtóban csak Linaként emlegetett asszonyt 2008. március 22-én késelte meg az ismeretlen tettes a prostituált aktus lebonyolításához használt bérelt lakásában. A román nő mindössze két hete érkezett a városba azzal a szándékkal, hogy a testével megkeresett pénzből jobb életkörülményt biztosítson két otthon maradt kislányának.

Az XY Akták című műsorban bemutatott fotókon látszódik, ahogy a csengetés hatására Lina ajtót nyitott a gyilkosnak, aki szinte azonnal támadott, és egy konyhakéssel többszöri szúrást ejtve kivégezte az áldozatát. Mindezek után teljes nyugalommal ment a fürdőszobába, hogy megszabaduljon a kezére tapadt vértől, dolga végeztével pedig leszakította a falról a biztonsági kamerát és elmenekült. A felvétel viszont maradt. Azt ugyanis közvetlenül egy számítógép tárolta: 19 képkocka örökítette meg a gyilkosság mozzanatait.

Az indíték még mindig nem világos, de a nyomozók feltételezik, hogy előre kitervelt bűntényről van szó, amit nem haszonszerzés motivált. A lakásból ugyanis nem tűnt el semmi. Szakértők szerint az elkövető 20-30 év közötti, 190 cm magas és 47-es cipőt hord. A fotókon kivehető, hogy félhosszú a haja, de akár parókát is viselhetett a cselekmény ideje alatt álcázás céljából.

A Stuttgarter Nachrichten információi szerint a városban 270 olyan hely létezik, ahol prostituáltak szolgáltatásai vehetők igénybe, ezzel szemben mindössze 20 bordélyház működik. 4100 bejegyzett prostituált dolgozik, és a külföldiek aránya egyre csak emelkedik: a németek 32 százalékot tesznek ki – a nők többsége legfőképp Magyarországról, Thaiföldről és Lengyelországból való.