A Craiglist.com hirdetési portálon keresett jelentkezőt felesége megerőszakolására egy amerikai férfi. A férj odahívta házukba a vállalkozó szellemű jelentkezőt, hogy a megállapodásnak megfelelően késsel fenyegesse majd megerőszakolja a gyanútlan asszonyt.

Letartóztattak egy amerikai férfit, miután apróhirdetésben keresett valakit, hogy megerőszakoltassa vele a feleségét, írja a CNN. A kannapolisi rendőrség azután vette őrizetbe a férjet – akinek a hírportál azért nem hozza nyilvánosságra a nevét, mert úgy azonosítható lenne az áldozat -, miután szerda hajnalban kihívták őket a házaspár lakásába, ahol egy férfi késsel fenyegette és szexuálisan bántalmazta a gyanúsított feleségét.

A férj szintén jelen volt, amikor a támadó megpróbálta megerőszakolni a nőt, ráadásul a két gyermekük is a házban tartózkodott, de nekik szerencsére nem esett bajuk.

Hirdetésben szerzett támadót

A támadás után a rendőrség kihallgatta a házaspárt, a férfira akkor terelődött a gyanú, miután vallomása során ellentmondásokba keveredett, a helyszínelők pedig megállapították, a tettest valaki beengedte a házba. A nyomozók csütörtökön megtalálták a férfi két hirdetését, melyet a Craiglist.com hirdetési weboldalon helyezett el, ezek közül az egyikben azt írta, szeretné, ha valaki eljönne a házukba, és szeretkezne a feleségével azután, hogy "valahogyan ráijesztett". A rendőrség szerint a tervet a férfi úgy valósította meg, hogy a feleségének nem volt róla tudomása.

Az asszonyt a támadás után kórházba vitték, ahol kivizsgálása után kihallgatták. Mivel nem szenvedett komolyabb sérüléseket, hamar kiengedték.

A Craiglist.com a bűnözés melegágya

A férfit ugyan a rendőrség megnevezte, azonban a hírportálok nem hozzák nyilvánosságra a nevét, mivel így könnyen be lehetne azonosítani a feleségét. A férfi ellen nemi erőszak, kétrendbeli szexuális támadás és szexuális támadási kísérlet miatt emelnek vádat.

A Craiglist.com portál nem most először merül fel bűncselekményekkel kapcsolatban: az oldalon próbáltak már eladni újszülöttet, kerestek rajta bérgyilkost, és ez az apróhirdetési portál adott nevet egy amerikai brutális gyilkosnak is. Philip Markoff, aki Craiglistes Gyilkosként lett ismert, megölt és kirabolt egy masszőrnőt, előtte pedig egy prostituált pénzét vette el úgy, hogy mindkét áldozatával az apróhirdetési portálon keresztül lépett kapcsolatba..