A Kalocsai család két lányt tartott fogva, prostitúcióra kényszerítették őket. A brit rendőrség egy repülőtér mosdójában talált rá az egyik áldozatra, akinek sikerült megszöknie. Angolul nem beszélt, csupán annyit tudott mondani, Magyarországra akar repülni. A szülők és egy gyerekük már egy brit börtönben ülnek, azonban a másik fiuk valószínűleg hazánkban bujkál.

Egy magyar családot csuktak börtönbe Nagy Britanniában. A Kalocsai család prostitúcióra kényszerített egy lányt, akit egy meg nem nevezett magyar faluból csábítottak Angliába, írja a BBC. A 42 éves Kalocsai István hat és fél évet, a 39 éves felesége három évet kapott, a 19 éves fiukat, ifj. Kalocsai Istvánt öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás miatt. A házaspár másik gyereke, a 22 éves Kalocsai Gábor valószínűleg most is bujkál, a brit nyomozók szerint Magyarországon rejtőzködik.

A rendőrség szerint a család a lehető legborzalmasabb módon használta ki egy embertársát. A Kalocsai családot azután tartóztatták le, miután 2008 májusában egy fiatal magyar lányt találtak a London City repülőtér mosdójában. A 20-as évei elején járó lány nem beszélt angolul, nem volt útlevele, és csupán annyit tudott mondani, haza szeretne utazni Magyarországra.

Benzinpénz a kamionosoktól

A rendőrség először azt hitte, a lányt kirabolták, de miután egy tolmácsot hívtak, kiderült, prostitúcióra kényszerítették. A magyar család azt ígérte a lánynak, kifizetik az utazási költségeit, és ráér megadni a tartozását, ha talált legális munkát. Azonban miután elindult a Kalocsai családdal, a három férfi közölte vele, eladták nekik, és már nincs visszaút. A vádlottak arra kényszerítették, szálljon be a benzinpénzbe, ami annyit jelentett, le kellett feküdnie több német kamionsofőrrel. Amikor megérkeztek a család barkingi házába vitték, miniszoknyát kapott, és a nő megtanította neki, hogyan kell riszálnia magát.

A két fiú járt a lánnyal, és ők alkudoztak a kuncsaftokkal, mielőtt elmentek egy hotelbe, vagy éppen a helyi park egy félreeső részébe. Számtalanszor megverték, ha nem hozott haza egy nap 200 fontot. A lány szerint, ha megtagadta volna az engedelmességet, akkor addig verték volna, amíg meg nem gondolja magát. A lányt sosem engedték egyedül sehova, csakis a munka miatt hagyhatta el a házat, vagy akkor, ha vásárolni ment Kalocsainével.

Placc, bordélyház, internet

Később azonban egyre kevesebbszer kísérték el, és a rendőrség egyre többször járőrözött azon a területen, ahol dolgozott. Végül két hónap után tudott elszökni azután, hogy Kalocsainé megpróbálta megölni az egyik barátját. A rendőrség, miután a lány megszökött, átkutatta a család házát, ahol még egy magyar lányt találtak, akit bordélyházban dolgoztattak, és a szolgáltatásait az interneten is hirdették.

A brit nyomozók szerint Kalocsaiék borzasztó módon bántak a lányokkal, és a legalapvetőbb emberi jogaikat sem tartották tiszteletben. A család negyedik tagját, Kalocsai Gábort jelenleg a magyar rendőrség embercsempészettel foglalkozó osztálya keresi.