A teljes Dunántúlra, észak-Magyarországra, majd Nógrád, Heves és BAZ megyére is narancssárga riasztást adott ki az OMSZ: heves zivatar, eső, viharos szél és jégeső is várható.

Az időjárás gyors változásait jelzi, hogy az északi országrész, majd a Dunántúl teljes egésze után Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is érvénybe lépett a narancssárga riasztás - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Az ott látható ábra és jelmagyarázat szerint délelőtt érte el a nyugati határszél felől az országot a zivatargóc, ami fokozatosan halad a középső és keleti területek felé. Az érintett területeken előfordulhat heves zivatar, amit nagy mennyiségű csapadék, viharos erejű, 90 km/h fölötti széllökések, vagy legalább 2 cm nagyságú jég kísérhet.

Emellett, a vasárnap hátralévő részére, már az ország egészére érvényes a narancssárga figyelmeztetés - olvasható az OMSz honlapján. A Meteorológiai Szolgálat már korábban narancssárga figyelmeztetést adott ki Magyarország teljes területére, de a jelek szerint ezt fokozatosan kelet felé haladva riasztássá erősítik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat, a következő 1-3 órára vonatkozóan adhat ki riasztást, a figyelmeztetések pedig az adott nap egészére érvényesek.