Várhatóan életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik azt a nőt, aki megölte három gyermekét. Két csecsemőt a családja fagyasztóládájába rejtett, egyet pedig elégetett. Veronique Courjault férje a három meggyilkolt kisbabáról nem tudott, azt sem vette észre, hogy terhes a felesége. A nő azt mondta vallomásában, úgy gondolt a kisbabákra, mintha kinövések lennének a testében.

Bíróság elé állt kedden az a francia nő, akit azzal vádolnak, hogy meggyilkolta három újszülött gyermekét, két holttestet egy fagyasztóládában rejtett el, a harmadikat elégette. Az eset 2006-ban került a nyilvánosság elé: Veronique Courjault ekkor ismerte el, hogy megölte 1999-ben Francaiaországban, majd 2002-ben és 2003-ban Dél-Koreában született gyermekeit. A 41 éves nőt várhatóan életfogytiglani büntetésre ítéli a toursi bíróság.

A nő három éve van előzetes letartóztatásban. Az erős testalkatú asszony terhességéről és a gyilkosságokról sem férje, Jean-Louis Courjault, sem a családjuk többi tagja nem tudott. A férj azonban a nő mellett állt, amikor az 2006-ban elismerte tettét. "Nagyon, nagyon feszült vagyok. Azért jöttem el, hogy támogassam a nőt, akit szeretek" - mondta a 42 éves férfi az újságíróknak a tárgyalóterem előtt.

Saját fagyasztójukban rejtegette a tetemeket

A férj 2006 júliusában rátalált a két újszülött holttestére a szöuli otthonuk pincéjében lévő fagyasztóládában. Elmondása szerint friss halakat akart a jégre tenni, amikor megtalálta a csecsemők zacskóba csavart testét. Miután értesítette a rendőrséget, a Franciaországban vakációzó felesége és két fiuk után utazott.

A pár ezután vallomást tett az esettel kapcsolatban a rendőrségen, és tagadták, hogy bármi közük lett volna az újszülöttekhez. Amikor azonban a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy ők a szülei a csecsemőknek, a nő elismerte a gyilkosságokat. Ráadásként azt is bevallotta, egy harmadik gyermeküket is megölte. Őt még 1999-ben, Szöulba költözésük előtt, nyugat-franciaországi otthonukban fojtotta meg, holttestét pedig a ház kandallójában égette el.

Férjének nem szólt semmit

Veronique Courjault azt is elmondta, eltitkolta a terhességeket férje elől, aki a gyilkosságokról sem tudott. A férfit tavaly mentették fel a bűnrészesség gyanúja alól, azóta két tizenéves fiukkal Tours környékén él. Az igazság napvilágra kerülése óta is rendszeresen látogatja a börtönben feleségét, akinek véleménye szerint pszichológiai problémái vannak.

A három gyermeket titokban megszülő nő egyébként a tárgyalás előtt azt mondta a pszichiátereknek, úgy gondolta: az újszülöttek nem valódiak. "Nem éreztem, hogy mozognának bennem. Nem a gyerekeimként gondoltam rájuk. Részek volt belőlem, kinövések, amiket megöltem" – fogalmazott a nő. Ügyének tárgyalása június 17-ig tart, a bíróság várhatóan életfogytiglani büntetésre ítéli. (FH)