Feldühödött szülők támadtak a bíróság épületénél arra a gondozónőre, aki a gyanú szerint szexuálisan zaklatott több gyereket a bölcsődei csoportjából. Vanessa George lakásán ráadásul több száz pedofil tartalmú fotót találtak a rendőrök. Az őrjöngő tömeg palackokkal dobálta a rabszállító autót, az asszonyt pedig leköpték. Két embert letartóztattak. George a börtönben is különleges védelmet élvezhet, a hatóság ugyanis attól tart, hogy az elítélt nők felkoncolnák.

Szigorú őrizet mellett vitték csütörtökön bíróságra azt a kétgyermekes brit bölcsődei gondozónő, akit szexuális erőszakkal, és gyermeket ábrázoló pornográf fényképek terjesztésével vádolnak. Vanessa George-t hétfőn vették őrizetbe a dél-nyugat angliai Plymouth kikötővárosban, miután egy másik ügyben folyó vizsgálat során pedofil képekre bukkant a hatóság, és az egyiken kivehető volt a Little Ted bölcsőde jelképe. A házkutatás során pedig meztelen gyerekekről készült felvételeket találtak, mindemellett a gyanú szerint két kislányt és egy kisfiút molesztált a saját csoportjából.

A szigorú biztonsági intézkedések ellenére több mint száz bosszúéhes szülő várta a bíróság előtt az asszonyt. Üldözőbe vették a rabszállító autót, palackokkal dobálták és ütötték, a vádlottat pedig szitkozódások közepette köpdösték. A rendőrség két embert vett őrizetbe rongálás miatt. Az épületet körbekerítették, és mindenkit átvizsgáltak, nehogy fegyver kerüljön be a tárgyalásra, ahová csak huszonöt főt engedtek be – a maradéknak a folyosón kellett várakoznia.

Az üggyel kapcsolatban eddig 95 családot értesítettek, akik rémálomként élték meg, hogy több száz pedofil fotót kellett átnézniük azt keresve, hogy a saját gyermekük szerepel-e a képeken. A védőügyvéd nem kérte a George óvadék ellenében való szabadlábra helyezését, így az asszony vizsgálati fogságban fogja megvárni a szeptemberi tárgyalást. A The Sun hírei szerint a börtönben is különleges védelmet kapott: egy elkülönített szárnyban van a cellája, hogy megóvják a női elítéltek esetleges támadásaitól.

A brit bulvársajtóban első számú közellenségként aposztrofált George családja kevésbé szerencsés: férjének és két tizenéves gyermekének el kellett költöznie az otthonukból a fenyegetettség miatt. A plymouth-i bölcsődét határozatlan időre bezárták, az érintett gyermekeket pedig pszichológiai kezelésnek vetik alá.