Vizsgálják a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár elmeállapotát

2009.06.13. 16:18 Módosítva: 2009.06.14. 15:28
Nem biztos, hogy tudatosan cselekedett, amikor a térdére ültette diákjait - nyilatkozta a pedofiliával gyanúsított mohácsi rajztanár ügyvédje. A februárban megindított bűnügyben a pedagógust nemrég elmeszakértők vizsgálták meg.

Kitart ártatlansága mellett, a sértettek vallomásait pedig elképesztőnek, érthetetlennek tartja a tököli rabkórházban fogva tartott rajztanár - írta a bama.hu. Védőügyvédje, Magyar György szerint elképzelhető, hogy a férfi nincs, és nem is volt tudatában annak, hogy félreérthető lehet a gyermekekhez való közelsége. "Például, hogy előfordult, hogy a térdére vette őket. Másképpen fogalmazva, nem biztos, hogy tudatosan cselekedett" – tette hozzá.

A pedagógust orvos és elmeorvos is megvizsgálta már, de az eredményeket még nem kapták kézhez. Magyar ugyanakkor kifejtette, elképzelhető, hogy szervi eredetű betegsége miatt kezdeményezni fogják szabadlábra helyezését.

Nemrég ismerhette meg a hat és hét éves kislányok vallomásait a tököli rabkórházban fogva tartott rajztanár, akit a rendprség szemérem elleni erőszakkal gyanúsít – írja a bama.hu.

A mohácsi tanárt február elején vették őrizetbe, akkor azzal gyanúsították, hogy három alsós diáklányt molesztált, azóta pedig további hat diák tett vallomást ellene. A rendőrség a nyomozás későbbi szakaszában tíz évre visszamenően kihallgatta a férfi diákjait.