50 ezer volttal ártalmatlanított egy 72 éves asszonyt egy rendőr, mivel az országúti ellenőrzés során gyorshajtásért megállított idős nő állítása szerint támadóan viselkedett. A rendőrkocsi kamerájának felvételén látszik, hogy a támadólag fellépő dédnagyi kiabál a rendőrrel és próbál visszaszállni az autóba, majd némi lökdösődés után jajgatva a földre zuhan.

A 72 éves Kathryn Winkfeint a Travis megyei Austin és Granite Schoals közti autópályán gyorshajtás miatt meszelte le hétfő délután Chris Bieze járőr, majd vitába keveredtek. Az idős asszony vitatkozott a rendőrrel, majd mikor az nem engedte visszaszállni az autóba, lökdösődni kezdtek, és Winkfein közben azt kiabálta a rendőrnek, nyugodtan használja csak a sokkolóját. A jóval magasabb és nehezebb rendőrjárőr végül nem látott más módszert a dédnagymama megfékezésére, mint hogy 50 ezer voltot engedjen át a testén, majd mikor az idős nő megpróbált felállni, másodszor is megcsapatta. Mivel a rendőrkocsi biztonsági kamerája felvette a közelharcot, ez alapján most eljárás indul az ügy kivizsgálására.

A rendőrség szóvivője, Richard McCain később a FOX7 híradónak elmondta: az adott útszakaszon útépítés miatt 45 mérföld per órás forgalomkorlátozás volt érvényben, Winkfein azonban 60 mérföldes sebességgel hajtott, amit később el is ismert.

„A járőr azt magyarázta neki, hogy írja alá a feljelentőcédulát, mert az nem a bűnösség beismerése, csak arra kötelezi magát vele, hogy vállalja a megjelenést a bíróság előtt. Ő azonban nem volt erre hajlandó, azt mondta, vigye be és csukja le. Majd kiszállt a járműből és nem volt hajlandó együttműködni. A járőr ekkor azt mondta, letartóztatja, ő pedig közönséges megjegyzést tett erre” – ismertette az esetet McCain, hozzátéve, az idős asszony ezután viselkedett támadólag, és ezért kényszerült kollégája a sokkoló használatára.

A dédnagymamát ezután a Travis megyei börtönbe szállították és rendőrségi eljárásnak és letartóztatásnak való ellenszegülés miatt lecsukták, bár nem sokkal később szabadon engedték. Bieze felettese, Gary Griffin főtörzsőrmester szerint „Mrs. Winkfein rendkívüli módon megbonyolított egy egyszerű rendőri eljárást”, miközben a dédnagyi úgy érzi, erre a bánásmódra azért nem szolgált rá: „Nem voltam támadó, ez hazugság. Ez az egész egy nagy hazugság” – kommentálta a tévének, miközben felolvasta a letartóztatási jegyzőkönyvet. Megmutatta a sebhelyeit is: két helyen szenvedett égési sérüléseket az elektromos áramütéstől.