Szinte világhagyománnyá vált az idén ötödik alkalommal megrendezett városi meztelen kerékpározás. A környezetszennyezés ellen tiltakozó felvonulókhoz egyre több város csatlakozik, az exhibicionista demonstrálók pedig mind bátrabban vágnak neki a több kilométeres útnak.

Világmozgalommá vált a legelőször öt éve megrendezettWorld Naked Bike Ride elnevezésű demonstratívan meztelen kerékpározás. A pucér mozgalomhoz a világ számos városa csatlakozott már, legtöbb helyen nagy fejtörést okozva, hogy ez a fajta kerekezés nem ütközik-e valamilyen törvénybe. Azokban az országokban pedig, ahol rábólintanak a környezetszennyezés ellen való tiltakozás különleges formájára, a döntést hatalmas örömmel fogadják.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy június elején több mint hetven városban több százan vonulnak fel kétkerekűjükkel, hogy tiltakozzanak az olajfüggőség ellen, és közösen ünnepeljék testük erejét és egyéniségét.

Nem tettek másképp Mexikóvárosban sem, ami egyébként a világ egyik legszennyezettebb levegőjű városa. Exhibicionista természetbarátok tömkelege dobálta le magáról a ruháját, és a legtöbben anyaszült meztelenül - a szemérmesebbek testfestékkel, virággal díszítve - vágtak neki a több kilométeres útnak.

Londonban is megbénult az autós közlekedés, és a felvételeket elnézve a látvány nem minden esetben kárpótolta a sofőröket. Volt, aki egy igazi családi délutánt kerekített az eseményből, és kisgyerekét maga mögé ültetve tüntetett. Hogy a gyalogosok se érezzék magukat kirekesztve, ők is csatlakozhattak, és a gördeszkásokat, görkorisokat is szeretettel várták soraikba.