Testét ajánlotta fel az állatkerti állatok szabadságáért folytatott küzdelmhez Natasha Kampusch. Az osztrák lány, akit nyolc éven keresztül tartott fogva pincéjében egy pedofil, a PETA-nak tette meg nem mindennapi ajánlatát. „Én is megszöktem a kalitkámból” – magyarázta, hogy miért tartja szívügyének a kampányt.

Meztelenül szeretne pózolni Natascha Kampusch egy kampány keretén belül. Az osztrák lányt, akit 1998-ban, tízéves korában elrabolt és nyolc éven keresztül tartott fogságban egy pedofil, Wolfgang Priklopil, a PETA állatvédő szervezet kedvéért vetkőzne - írta a Mail Online magazin.

Amióta a Plus 4 csatorna egyik showműsorának vezetésével megbízott Kampusch az alacsony nézettség miatt eltűnt a képernyőről, az állatkerti, rács mögött lévő állatok szabadságáért harcol. Most pedig minden jel arra mutat, hogy olyan neveket fog követni a sorban, mint Naomi Campbell, aki a bundák ellen való tiltakozás miatt dobálta le ruháit, vagy Greta Scacchi, aki egy döglött tőkehallal állt modellt pucéran, hogy felhívja a figyelmet a tavak és a folyók kizsákmányolására.

„Csak tőlünk függ, hogy ezek az értelmes és csodálatos teremtmények megszabaduljanak a láncaiktól és ketreceiktől, ahol a könyörtelen emberek tartják őket. Én is megszöktem a kalitkámból. " – írta a napokban Kampusch Ilse Aigner német mezőgazdasági miniszternek, és aktképeit ajánlotta fel a reklám érdekében. A PETA szóvivője elmondta, hogy támogatják az ötletet, de hivataolsan még nem döntöttek a nagylelkű ajánlat felett.

A 21 éves lány összesen 3096 napot töltött egy föld alatt kialakított kis szobában egészen 2006 augusztus 23-án bekövetkezett szökéséig. Az őt fogva tartó Wolfgang Priklopil még aznap este öngyilkos lett.