Rögtönzött sztriptízzel zavarta meg az utazást egy 50 éves férfi az US Airways légitársaság egyik járatán. A meztelen úriembert hiába kérték arra, hogy öltözzön fel vagy legalább takarja el magát - végül a gépen utazó rendőrök tették magatehetetlenné. A helyzetet súlyosbította, hogy ugyanabban az időpontban egy másik utas rosszul lett, így a pilóták a kényszerleszállás mellett döntöttek. A pucér férfit átadták az FBI-nak.

Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy amerikai repülőgépnek, miután az egyik utas meztelenre vetkőzött és nem volt hajlandó felöltözni - adta hírül az MTI. Az eset még kedden történt a US Airways légitársaság Észak-Karolina városból Los Angelesbe tartó 705-ös járatán, körülbelül 148 utas társaságában.

A repülőgép hátsó részében üldögélő 50 éves Keith Wright váratlanul ledobta ruháit és pucéran sétált végig a folyosón. „A légiutas-kísérő hiába kérte meg a férfit arra, hogy öltözzön fel vagy takarja el testét takaróval" - mondta Dan Jiron, az Albuquerque repülőtér egyik szóvivője. Ráadásul a meztelenkedő utas meg többször is megütötte az alkalmazottat, aki végül a repülővel utazó rendőrök segítségét kérte. A zsaruk földre teperték és megbilincselték a New York-i férfit – a helyzetet súlyosbította, hogy ugyanebben az időpontban a gépen egy másik utas rosszul lett - írta a news.yahoo.com.

Az orvosi vészhelyzet és Wright viselkedése miatt végül a gép a tervezett úticél helyett az új-mexikói Albuquerque repülőterén szállt le, ahol a pucér férfit átadták a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökeinek. A fotókon jól látható, amint a ruhátlan utast - a csípője köré tekert sötét takaróval - elvezetik a reptéren.

A férfit a repülőgép személyzetével való összetűzés vádjával szövetségi őrizetbe vették. A járat folytatta útját és problémák nélkül szállt le Los Angelesben - írta az Albuquerque Journal című újság szerdán.

Egyelőre nem világos a váratlan sztriptíz oka. Annyit tudni, hogy Wright a repülőtéren megivott egy sört, de a gépen már nem fogyasztott alkoholt – a felszállás után viszont gyógyszert vett be, így ez szerepet játszhatott furcsa viselkedésében. A szóvivő szerint a gépen utazók között nem tört ki pánik az eset miatt, úgy tűnt, nagyon jól kezelik a kialakult helyzetet.