Egy jamaicai nő nem szeretné, ha a brit hatóságok visszatoloncolnák hazájába, ugyanis attól fél, hogy szexuális orientációja miatt akár meg is ölhetik az ország kissé homofób lakói. A 24 éves nő állítólag komoly kapcsolatban él egyik rabtársával. A bevándorlási hivatal kételkedik abban, hogy a két nő valóban egy pár, szerintük a drogcsempészés miatt elítélt asszony csak így próbálja elérni, hogy Nagy-Britanniában maradhasson.

Egy 24 éves, drogcsempészés miatt elítélt nő jogi úton szeretné megakadályozni, hogy kitoloncolják szülőhazájába, Jamaicába, ugyanis attól fél, hogy a kissé homofób országban esetleg valami komoly baja történhet – írja a Daily Mail. A jogi okokból csak A-ként emlegetett nőt minap a fellebviteli bíróság hallgatta meg, ahol többek közt arra hivatkozott, hogy mindenképpen Nagy-Britanniában szeretne maradni, ahol állítólag rátalált a nagy szerelem egyik rabtársa személyében.

A bevándorlási hivatal azonban nem hajlandó elfogadni, hogy egy valós kapcsolatról van szó, szerintük ez csak egy szükségmegoldás. Carine Patry Hoskins, a bevándorlási hivatal munkatársa kifejtette, nem csoda, hogy a nő saját neméhez kezdett el vonzódni a rácsok mögött, hiszen ha továbbra is szexuális életet akart élni, akkor csak ez az egy lehetőség állt a rendelkezésére.

Régen a fiúkat is szerette

A 24 éves lányt egy volt barátja vezette be a drogok világába. Amióta 2005-ben elítélték, legalább hat leszbikus szeretője volt. A nő azt állítja, hogy kissé elveszettnek érezte magát, amikor elhagyta Jamaicát, de most már sokkal biztosabb abban, hogy ki is ő valójában. Állítása szerint a börtönévek előtt férfiakkal és nőkkel is létesített kapcsolatot, és csak a rácsok mögött nyert bizonyosságot afelől, hogy ő valójában leszbikus.

A kitoloncolással kapcsolatos papírokat idén kapta kézhez. Állítása szerint élete veszélyben forog, ugyanis egy helyi banda meg akarja gyilkolni őt mássága miatt. Így arra hivatkozik, hogy ha kitoloncolnák, akkor rengeteg joga sérülne meg.

Hamis szerelem?

A bevándorlási hivatal azonban kételkedik a lány szavaiban, szerintük állítólagos kapcsolatait arra akarja felhasználni, hogy Nagy-Britanniában maradhasson. Úgy vélik, mivel állítólagos barátnője jamaicai, így semmi akadálya nincs annak, hogy visszatérjenek a szigetre, és egy közös otthonban éljenek. A két nő állítólag még a Downsview börtönben ismerkedett össze, amikor ott raboskodtak.

A nő ügyvédje szerint egyébként a bevándorlási hivatal korábban elismerte, hogy ügyfele valóban egy leszbikus kapcsolatban él, és belátták, hogy élete valóban veszélyben forog homoszexualitása miatt. A bevándorlási hivatal végül beleegyezett abba, hogy a fellebviteli bíróság elé kerüljön az ügy, és ők döntsenek a sorsa felől. Igaz, mint azt az ábra is mutatja, továbbra is kételkednek abban, hogy a nő valós érzelmeket táplál párja iránt.