Nézők közé zuhant egy kisrepülőgép Dunakeszin a repülőnapon, a pilóta és az egyik néző súlyosan megsérült, egy másik néző pedig meg is halt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

Egy hatvanéves férfi vesztette életét Dunakeszin a repülőnapon, amikor szombat délután lezuhant egy Zlin típusú kisrepülőgép - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Bár az első információk csak több súlyos sérültről szóltak, azóta kiderült, halálos áldozata is van a balesetnek.

Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az eddigi információk szerint egy rendezvény zajlott a reptéren: több gép repült alakzatban, amikor az egyik - eddig nem tudni miért - lezuhant és két nézőt elsodort. A balesetben a kisgép pilótája és az egyik néző súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a másik néző pedig súlyosan sérült.

Az MTI tájékoztatása alapján tudható, hogy az egyik súlyosan sérült néző meg is halt, bár több mint negyedórán át próbálták újraéleszteni a mentők. Dóra György, a dunakeszi repülőtéri biztonsági szolgálat munkatársa elmondta: a férfi, aki kollégája volt, éppen sétarepülésre várt, amikor a tragédia történt.