A 27 éves női börtönőr, Amitjo Kajla úgy véli, azért lehetetlenítették el munkahelyén, mert túl szexi volt. A kollégái ugyanezt úgy látják, hogy a nő nem tartotta be az öltözködési szabályokat, és túlzottan barátságos volt az elítéltekkel,amivel felesleges veszélyeknek tette ki magát, hiszen rá is támadhattak volna. A brit nő most kártérítést követel.

A 27 éves Amitjo Kajlát 10 hónap után, tavaly áprilisban elbocsátották a wolwerhamptoni Brinsford Fiatalkorúak Börtönéből, ahol börtönőrként teljesített szolgálatot. Felettesei szerint nem tartotta be a kötelező öltözködési és viselkedési előírásokat, a nő azonban azt állítja, valójában azért küldték el, mert túl szexi. Egy kollégája szerint azért volt probléma, hogy Kajla barátságos volt az elítéltekkel, mert így felesleges veszélyeknek tette ki magát. Az elbocsátott nő mindenesetre bírósághoz fordult, és kártérítést követel a megaláztatása miatt - írja a Daily Mail.

Mint a meghallgatáson Kajla elmondta, kollégái állandóan szóvátették a külsejét: hogy szerintük túl sok sminket viselt, ráadásul a kis termete miatt átalakított egyenruha sem úgy állt rajta, ahogy a többieken, és sokkal jobban kiemelte nőiességét. A nő szerint igazából nem is a rabok terrorizálták, hanem kollégái. Példaként felhozta, hogy egyik felettese buta kislánynak nevezte, amiért leült beszélgetni az egyik börtönlakóval; ráadásul a rabok előtt tette mindezt, amit ő nagyon megalázónak érzett. „Nem tudtam aludni éjszakánként a terrorizálás és a zaklatás miatt. Lefogytam, úgy éreztem, nem tudom tovább elviselni ezt az egészet és felmondtam" – mondta Kajla a bírósági tárgyalás során.

A nő azt állítja, mindössze 10 havi munkaviszonya alatt annyira ellehetetlenítették a helyzetét, amivel rákényszerítették a felmondásra, ez pedig egy kirúgással is felér. A meghallgatás során kiderült, Kajla már nem sokkal munkába állása után figyelmeztetést kapott a sminkje, karperecei és orr-piercingje miatt. Az ékszerektől megszabadult, arra azonban nem volt hajlandó, hogy egyáltalán ne sminkelje magát: "A sminkem én vagyok, és nem akarom megtagadni magam". Végső megoldásként igyekezett visszafogott árnyalatokat használni, és azt remélte, ezzel talán nem szeg szabályt.

Egykori felettesei ugyanakkor azzal védekeznek, hogy Kajla folyamatosan megszegte az öltözködési és viselkedési előírásokat, amikor "túlságosan kihívóan viselkedett és vihorászott" az elítéltekkel, sőt egyszer még azt is hagyta, hogy hozzáérjenek a karjához, írja a The Sun. Kajla szerint azonban ő nem barátkozott a rabokkal, csupán barátságosan viselkedett velük. Exkollégája, Lee Hastings szerint azonban már ezzel is súlyosan megszegte a biztonsági előírásokat és felesleges kockázatnak tette ki magát, hisz például "bármikor berángathatták volna valamelyik cellába". Hastings véleménye szerint a fiatalkorú elítéltek ráadásul különösen kiszámíthatatlanok és hamarabb folyamodnak erőszakhoz egy túl szexi lánnyal szemben.