A rendőrség hétfőn letartóztatta azt a 26 éves tanárnőt, aki egy londoni elit lányiskolában molesztált egy 15 éves diáklányt. Az iskola igazgatója szerint természetesen szó sincs molesztálásról, ez mindössze "helytelen kapcsolat" volt. A tanárnőt óvadék ellenében már ki is engedtek az őrizetből. Egy hallgató azt mondta, nem csodálkozik a mostani eseten, egyik másik tanuló az utolsó tanítási napon lefeküdt az iskola egyik férfi alkalmazottjával, de mivel a lány már elmúlt 18 éves, ezért nem lett komoly ügy a dologból.

Hétfőn letartóztatták a City of London School of Girls elit lányiskola egyik 26 éves tanárnőjét, mert kiderült, molesztálta az egyik 15 éves diáklányt - írja a Daily Mail. Az iskola sms-ben tájékoztatta a tanulók szüleit, Diana Vernon igazgatónő, ezután felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, majd a letartóztatás után levélben tájékoztatta a szülőket.


Nagyobb térképre váltás

"Azért lépek önökkel kapcsolatba, mert a londoni rendőrség nyomozását követően letartóztatták az egyik munkatársunkat, akiről kiderült, valószínűleg helytelen kapcsolatot folytatott az egyik diákunkkal. Az érintett munkatársunkat a nyomozás további szakaszáig elővigyázatosságból felfüggesztettük. Az iskola nagyon komolyan veszi a felelősségét a gyerekek megóvásában: proaktív módon jelentettük az esetet, és azóta is teljes mértékben együttműködünk a rendőrséggel és más szervekkel. Mint mindig, most is a diákjaink jólléte az elsődleges szempont. Jelenleg nem tudok további információt szolgáltatni az ügyről, mivel folyamatban lévő rendőrségi nyomozás tárgyát képezi. A spekulációk nem segítenének, ezért amint lehetőségem nyílik rá, tájékoztatom önöket" - írta az igazgatónő.

Az iskola diákjai különféle közösségi oldalakon tárgyalták meg az esetet, ami idén, a tanév végén történt. Az iskola egyik, névtelenségét kérő végzőse néhány részlettel gazdagította a Daily Mail cikkét. "Úgy tudom, hogy az érintett lány 15 éves, tizedikes, szóval kiskorú. De nem vagyok túlságosan meglepve. Ismertem egy lányt, aki az iskola alkalmazásában álló egyik férfival volt egy egyéjszakás kalandja, amikor elment a suliból, de mivel 18 éves volt, nem volt belőle gond" - idézte a lap a lányt.

A City of London School for Girls 1894 óta működik, azóta tanulhatnak itt a lányok ötéves koruktól egészen 18 éves korukig. Az iskola több híres angol közéleti- és médiaszemélyiséget tudhat egykori tanulói közt, nálunk talán Dido, az énekesnő neve lehet közülük ismerős.

A mostani eset különösen azért lehet kellemetlen az iskolának, mert hitvallásukban külön kiemelik az iskolában biztosított megfelelő morális nevelést. Az iskola az ország egyik legjobb középiskolájának számít, nagyon jó eséllyel lehet innen a legnevesebb egyetemekre kerülni. Ennek persze az árát is megkérik, egy év nagyjából 13000 fontba, mintegy négymillió forintba kerül.