horoszkóp

Öngyilkosságra készült a plasztikai sebészek által elcsúfított nő

2009.07.29. 12:18
A 43 éves Beverley Binks abban reménykedett, hogy a szemhéjkorrekció és egy arcfelvarrás után sokkal nagyobb lesz majd az önbizalma. A műtét során azonban túl sok bőrt metszettek ki, és a hibát három további beavatkozással sem sikerült helyrehozni. Az egykor társaságkedvelő asszony azóta nem szívesen megy emberek közé, többször is megfordult a fejében, hogy végez önmagával, és a házassága is majdnem tönkrement a történtek miatt. Az asszony természetesen beperelte az arcát elcsúfító sebészeket, és a bíróság pénzbeli kártérítést ítélt meg neki.

A Daily Mail információi szerint kártérítésre jogosult az a brit nő, aki majdnem öngyilkos lett pár rosszul sikerült plasztikai beavatkozás után. Beverley Binks először 2005 márciusában feküdt kés alá az egyik newcastle-i klinikán, amikor szemhéjplasztikán és arcfelvarráson esett át. Sajnos a műtét nem sikerült úgy, ahogy kellett volna. Az elkeserítő eredmény után közölték vele, hogy sajnos túl sok bőrt távolítottak el, és emiatt néz ki ilyen furcsán. A további operációk csak rontottak a helyzeten – állítja a 43 éves asszony, aki korábban egy borozót és éjszakai klubot üzemeltetett, most azonban elcsúfított arca miatt kerüli az olyan helyeket, ahol egyszerre sok ember tartózkodik.

Az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében

„Nagyon közvetlen, társaságkedvelő ember voltam. Most már azonban alig mozdulok ki otthonról, szinte remeteként élem az életem. Ha nyilvános helyre megyek, akkor olyan érzésem van, mintha mindenki engem nézne. Ez nagyon zavaró. Miután a beavatkozást követően először mentem emberek közé, tudtam, hogy sokan megkérdezik majd, agyvérzésem volt-e. Többször gondoltam az öngyilkosságra. A házasságom majdnem ráment arra, hogy depressziós lettem. Természetesen nem akartam ilyen arccal leélni az életem, és mindent megtettem volna azért, hogy rendbe hozzák az okozott károkat " – nyilatkozta az asszony, aki beleegyezett egy újabb operációba. Kicsit meglepődött, amikor azt mondták, hogy a korrekciós műtétet is az a sebész végzi majd el, aki az első műtétjét elszúrta.

pla450

Összesen négyszer műtötték

Az illetékesek arra hivatkoztak, hogy egyetlen más orvos sem vállalná el a beavatkozást. „Ez is teljes katasztrófába torkollt. A két szemem nem volt szimmetrikus, a fülem továbbra is szörnyen nézett ki. Egyszerűen nem hittem el, hogy mibe keveredtem" – mesélte a kétgyermekes anyuka, akinek ezek után egy másik, állítólag ügyesebb sebészt ajánlottak. „Azt mondta, hogy egy harmadik beavatkozással mindent rendbe lehet hozni" – nyilatkozta Beverley Binks, akinek az újabb operáció sem javított a kinézetén. Ennek ellenére 2006 májusában újra kés alá feküdt. A negyedik beavatkozást az állítólag ügyesebb, a harmadik műtétnél mégis kudarcot valló orvos végezte el. Bár Beverley Binks továbbra is úgy véli, hogy van még min javítani, ami a külsejét illeti, egy ideig biztos nem megy plasztikai sebészek közelébe – írja a DailyMail.

Kitűnő ellátás?

A Transform Medical Group newcastle-i klinikájának szóvivője, Shami Thomas elmondta, hogy a hatályos titoktartási szabályok miatt sajnos nem nyilatkozhat az ügyben, de azt mindenképpen fontosnak tartotta leszögezni, hogy megpróbálnak kitűnő ellátást biztosítani a pácienseknek. Emellett azt is hozzátette, hogy az asszony nem a céget illetve a klinikát, hanem a két sebészt perelte be.