Kedden a New York-i Metropolitan Pavilonban tartották a sok bevételt hozó Szex és New York mozifilm második részének szereplőválogatását, amire több mint 500 nő, valamint pár férfi érkezett. A forgalmazók nem csak trendi szingli-szerepekre vártak jelentkezőket, de kiadó még pár meleg és leszbikus karakter is. Többen Carrie Bradshaw-nak szerettek volna öltözni, de csak néhányuknak sikerült.

A 2008-ban bemutatott Szex és New York mozifilm pénzügyi sikerei után hamar eldőlt, hogy elkészítik a második részt is, melyet várhatóan ebben a hónapban kezdenek el forgatni. A folytatáshoz természetesen ezúttal is kellenek statiszták, így a forgalmazó nyílt szereplőválogatást írt ki augusztus negyedikére, ahová a szélsőséges karakterektől kezdve a wannabe Carrie Bradshaw-kon keresztül mindenki vártak. A kiírásban jelezték, leszbikus és meleg mellékszerepekre is keresnek jelölteket, a galéria tanúsága szerint erre is többen alkalmasak voltak.

Az AFP hírügynökség fotói szerint több mint ötszázan érkeztek a reggel 10 órakor kezdődő castingra, amit a New York-i Metropolitan Pavilonban tartottak. A New York Daily News úgy tudja, voltak olyan jelentkezők, akik már hajnal fél négykor odaértek a helyszínre, csak hogy biztosan bejussanak a válogatásra. „Halhatatlanná tesz, hogy akkorában szerepelhetsz a mozivásznon, mint egy ház” – mondta a lapnak a 40 éves, hírnévre vágyakozó Dina Gardner.

A People magazin főszerkesztője, Dave Caplan tudta, milyen önjelölt színészek állnak majd sorba. „Egy halom olyan nőt fogsz látni, akik majd igyekszenek felülmúlni a Szex és New York trendi szereplőit” – utalt a négy főszereplőre Caplan, akiket mind a sorozatban, mind a filmben Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kirstin Davis és Cynthia Nixon alakítanak.