Philip és Nancy Garrido ártatlannak vallja magát az ellenük felhozott 29 vádpontban, melyben többek között ott szerepel az emberrablás és a nemi erőszak. A férfi, akit a 18 éve eltűnt Jaycee Lee Dugard elrablásával is gyanúsítanak, két gyermeket nemzett a lánynak. Garridót a lány elrablása után most több gyilkossággal próbálják összefüggésbe hozni. Felmerült a neve három prostituált és egy 15 éves lány meggyilkolásának kapcsán is.

Phillip Craig Garridót gyanúsítják a 18 évvel ezelőtt eltűnt Jaycee Lee Dougard elrablásával, a férfi és felesége, Nancy Garrido azonban ártatlannak vallotta magát az ellenük felhozott 29 vádpontban, írja a Telegraph.

A férfit több korábbi bűnüggyel is összefüggésbe hozták, a nyomozók most a lehetséges kapcsolatot keresik Garrido és több, a kilencvenes években meggyilkolt prostituált között. A rendőrség ismét felélesztette azt a korábbi ügyet, melyben három pittsburgi nő meggyilkolása miatt nyomoztak, ugyanis a férfi abban az időszakban szintén ott élt.

A rendőrök házkutatási parancsot kértek a férfi régi házhoz és a munkahelyéhez. Szintén vele hoztak összefüggésbe egy 1998-ban történt pittsburgi gyilkosságot. A 15 éves Lisa Norrell tetemét azután találták meg, hogy egyedül indult haza egy buliból.

Garrido a szabadlábra helyezése miatt nyomkövetőt viselt, havonta többször is találkoznia kellett a felügyelőtisztjével, és szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tettek otthonában a rendőrök. Alávetették drog- és alkoholteszteknekis. Az utolsó ellenőrzés 2008 júliusában volt, 1999 óta összesen öt alkalommal mentek ki hozzá a rendőrök.

Az El Dorado megyei seriffhelyettes csütörtökön elmondta a sajtónak: kiderült, hogy a lánynak elrablójától két gyereke született, és a férfi a háza kertjében, sátrakban és raktárhelyiségekben tartotta őket. Az elrabolt Jaycee és a két kiskorú - egy 11, illetve 15 éves - lány soha nem járt iskolába és nem volt orvosnál, a férfi a külvilágtól elzárva, teljes elszigeteltségben, mostoha körülmények között tartotta őket az elmúlt 18 évben a kicsiny Antioch település egy elővárosi telkén, a lány szüleinek házától mintegy 270 kilométerre. Jaycee-t szexuális rabszolgaként használta, aki először 14 évesen szült gyereket az őt megerőszakoló férfitól.

Contra Costa megye sheriffje, Warren E. Rupf a Független Hírügynökség szerin azt mondta szombaton, hogy a rendőrség akár már három éve is megtalálhatta volna Jaycee Lee Dugard-ot, 2006. november 30-án a szomszédok bejelentést tettek, miszerint gyerekek élnek egy sátorban az elítélt erőszaktevő Phillip Garrido házának udvarán.

A sheriff szerint a hatóságok szinte semmit nem tettek: nem mentek el a házhoz, nem próbáltak bejutni az udvarra. Rupf sheriff szerint a rendőrségen teljes a zavarodottság most amiatt, hogy ekkora hibát követtek el. " Nem tudom megváltoztatni mindazt, ami megtörtént, de elismerjük a hibánkat, és ez az első, amit megteszünk. Nincs mentség" - közölte a sheriff.

Jayce Lee Dougard eltűnése dátumokban

1988. augusztus: Philip Garridót szabadlábra helyezték, élete végéig próbaidős feltételekkel. Egy ötvenéves büntetést engedtek el, melyet egy nő elrablása miatt szabtak ki rá.

1991. június 10. Jaycee Lee Dugard eltűnik a Kalifornia állambeli South Lake Tahoe-ból. A lány nevelőapja látta, ahogy a 11 éves kislányát betuszkolják egy szürke kocsiba, amiben elmondása szerint egy nő és egy férfi ült.

1991. augusztus: kihallgattak két gyanúsítottat, de nem találtak nyomokat a rendőrök

1999. június: Garrido szabadlábra helyezési papírjait Nevadából Kaliforniába küldték.

2002. június: egy volt pap házában egy rajtaütés során nyomokat találtak, de nem jutottak semmire

2006. november: az Antiochban élő Garridost feljelentette egy szomszédja a gyanús viselkedése miatt. A rendőrség beszélt a férfival, de más nem történt.

2008. április: Garrido céget alapít Isten vágya néven

2009. augusztus 25. Garridót két gyerekkel látták a Berkeley Egyetemnél

2009. augusztus 26. a férfit, a feleségét, Dugardot és a két gyereket beidézik a rendőrségre kihallgatásra. Az eltűntnek nyilvánított lányt azonosítják.

2009. augusztus 27. Jaycee Lee Dougard újra találkozik családjával

2009. augusztus 28. Philip és Nancy Garrido ártatlannak vallja magát az ellenük felhozott vádakban.

Forrás: BBC