A testvérpárt azután kapták el, miután elcsaltak egy kilenc és egy tizenegy éves gyereket, majd brutálisan megverték őket. A két fiút tettük súlyossága és brutalitása miatt eredetileg gyilkossági kísérlettel vádolták, ám később a bíróság úgy döntött, csak súlyos testi sértés miatt kell felelniük. A rokonok utólag elmondták, látták, hogy az anya gyerekei teájába vagy éppen a nekik szánt süteménybe cannabist rakott, mondván attól hamarabb elalszanak

Beismerte a 10 és a 12 éves brit fiú, hogy környékbeli gyerekeket vertek meg és sebesítettek meg súlyosan – írja a BBC. A South Yorkshire-ben élő testvérpárt – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – azután kapták el még áprilisban, miután elcsaltak egy kilenc és egy tizenegy éves gyereket, majd brutálisan megverték őket. A rendőrök azután fogták el őket, miután a fiatalabb gyerek elfutott, és szólt a rendőröknek.

A két fiút tettük súlyossága és brutalitása miatt eredetileg gyilkossági kísérlettel vádolták, ám később a bíróság úgy döntött, csak súlyos testi sértés miatt kell felelniük. Egy rokonuk szerint már több éve horrorfilmeket nézhetett. Anyjuk cannabist tett az ételükbe, hogy korán elaludjanak, neki pedig csendes estéje lehessen.

Verés, kínzás, lopás

A két áldozatot a testvérpár azzal a mesével csalta el, hogy mutatnak nekik egy varangyot, de ehelyett rettentő kínzásokat kellett kiállniuk. Az idősebb fiút megdobták egy mosdókagylóval, majd az egyik egy hurkot rakott a fejére, míg a másik testvér cigarettával égette meg a szemhéját és a fülét. A fiatalabb fiút karjába beleszúrtak egy hegyes ágat, és cigarettaparázzsal sebesítették meg. Később a kilencéves gyereket arra kényszerítették, nyomja le a torkán azt az ágat, melyet előtte a karjába szúrtak.

A fiatalabb fiú elmondása szerint valahogy elbotorkált egy közeli házhoz, és értesítette a rendőrséget. A 11 éves megkínzott fiúra eszméletlenül találtak rá a közeli erdőben. A testvérek, miután kihallgatták őket, elismerték, hogy ellopták az egyik gyerek mobilját és a másik pénzét. Szintén beismerték azt is, hogy két alkalommal egy gyereket szexuális aktusra kényszerítettek, valamint két további brutális támadást is magukra vállaltak.

A bűntények brutalitása, a sérülések súlyossága miatt eredetileg gyilkossági kísérlettel vádolják őket. A most már 10 és 12 éves fiú ártatlannak vallotta magát, azonban a súlyos testi sértés vádjában bűnösnek vallották magukat. A bíróság végül az enyhébb vádakat fogadta el.

Anyjuk drogokkal és horrorral nevelte őket

Az áprilisi eset óta a gyerekek családi körülményeire is fény derült. A rokonok is azt nyilatkozták, sejteni lehetett, hogy előbb utóbb bántani fognak valakit. Többen látták, hogy az anya gyerekei teájába vagy éppen a nekik szánt süteménybe cannabist rakott, mondván, attól hamarabb elalszanak – írja a The Sun. Az asszony állítólag ettől nyugodt estéket remélt, pedig egyébként sem volt semmi dolga, csak ült a házukban, és nem csinált semmit.

A család egyik – neve elhallgatását kérő – rokona szerint nem jutott minden estére a szokatlan altatószerből, ilyenkor egész éjszaka fenn voltak a testvérek, és nem egyszer előfordult az is, hogy felgyújtották szekrényüket, szobájukat. A rokon szerint anyjuk egyáltalán nem foglalkozott a gyerekeivel, csupán az apjuk próbálta megnevelni őket. „Keménykezű apa volt – talán egy kicsit túlzottan is kemény és szigorú –, és állandóan lázadtak ellene. Ha felpofozta őket, amiért a fiúk szemtelenek voltak, az anyjuk elküldte a picsába” – mesélte a családról a nő.