Mike Duvall, egy kifejezetten családcentrikus érvrendszert támogató amerikai republikánus politikus kénytelen volt lemondani azután, hogy kedden nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen arról mesél a mellette ülő képviselőnek, hogy hány nővel, hogyan csalja a feleségét. Pechére bekapcsolva hagyta a mikrofonját az ülésteremben, így rögzíteni lehetett a beszélgetést.

A kaliforniai KCAL-9 tévé kedden bemutatta azt a felvételt, amin az hallható, hogy Mike Duvall, republikánus képviselő egy törvényhozói tanácskozás kezdete előtt a mellette ülő képviselőnek magyaráz a szexuális életéről, leginkább arról, hogy milyen nőkkel csalja a feleségét. Duvall, aki Orange County egyik képviselője, két gyerek apja, és a kifejezetten családcentrikus politika pártolója. Olyannyira, hogy korábban már hivatalos dicséretet is kapott a családok egységét támogató nyilatkozatai és tevékenységei miatt.

Ehhez képest a még júliusban rögzített felvételen két nőről is beszél, az egyik feltehetően egy nagy sacramentói cég aktivistája. Az is kiderül, hogy az 54 éves politikus egyik szexpartnere 19 évvel fiatalabb nála. A videóból sajnos kivágták az igazán szaftos részleteket, de néhány szép idézetet így is hagytak benne.

"Elkezdtem csapkodni a fenekét. Hú, de szeretem! Szeretem elfenekelni. Azt mondja: "Tudom, hogy szeretsz elfenekelni". Azt mondtam: "Ja, mert annyira rossz kislány vagy" - mesélte padtársának a politikus. Duvall felesége természetesen nem tudott a férje kalandjairól, de a szeretők sem voltak teljesen tisztában egymás létezésével. Legalábbis erre utal egy másik bemutatott beszélgetésfoszlány. "Nagyon jól néz ki. Tegnap beszéltem vele. Azt mondta: "Na, akkor vége van?" Erre én: "Nem, nincs vége. Tudom, hogy tudsz a másikról, de ő nem tud rólad"." - taglalta szerelmi sokszögét a politikus.

Az LA Times cikke szerint mindkét szexpartner férjezett, az egyikük valószínűleg a Sempra nevű energetikai cég egyik dolgozója. A több mint tizenháromezer alkalmazottat foglalkoztató Sempra részéről azt nyilatkozták, hogy vizsgálják az ügyet, de nem szeretnék sem cáfolni, sem megerősíteni az újság értesüléseit.

A KCAL-9-nek nyilatkozó egy forrás szerint Duvall rendszeresen taglalta a szexuális hódításait a képviselőtársainak, olyannyira, hogy nehéz volt vele nem erről beszélni. Hiába érezték sokszor kínosnak, alig tudták rávenni a férfit a témaváltásra.

Duvall nem nyilatkozott a történtekről, a tévések elől elszaladt, de később lemondott. "Nagyon szomorú vagyok, hogy az illetlen kommentárjaimmal zavarba ejtettem a testületi tagokat, akik keményen dolgoznak az államunkat sújtó komoly problémák megoldásán. Arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy nem lenne fair a családtagjaimmal, a választópolgárokkal vagy barátaimmal szemben, ha hivatalban maradnék. Ezért úgy döntöttem, hogy azonnali hatállyal lemondok, hogy a testület folytatni tudja a munkáját" - írta szerdán Mike Duvall a honlapján.