Nem csak dupla vaginát, de dupla méhet és dupla méhnyakat is diagnosztizáltak annál a 28 éves lánynál, akinél hosszú ideig még a nőgyógyászati vizsgálatokon sem vették észre, hogy mindenből kettő van nála. Lauren Williams azóta már túlvan a műtéten, szinte teljesen normális életet élhet, csak arra kell odafigyelnie, hogy terhessége alatt majd gumival szexeljen, mert különben még egyszer teherbe eshet: a másik méhében.

Miután akár 21 napig is menstruált, és elég kényelmetlennek talált pár szexuális pozitúrát, az essexi Chringfordban élő Lauren Williams úgy döntött, hogy alaposabban kivizsgáltatja magát. A diagnózis aztán minden képzeletét felülmúlta: kiderült, hogy a 28 éves lánynak a normálistól eltérően két hüvelye, két méhe, és két méhnyaka van. „Azt feltételeztem, hogy egyszerűen csak rövid a hüvelyem” – mesélte a mid-day.hu-nak, és annak ellenére, hogy már több alkalommal is járt nőgyógyászati vizsgálaton, és többször is vettek tőle már tőle kenetet, eddig orvosai sem vették észre a duplázódást.

Végül egy nőgyógyász megállapította: kettős méhe van, ami azt jelenti, hogy a méh közepén hosszában egy válaszfal alakul ki, ez pedig nagy százalékban növeli a spontán vetélés esélyét. Műtétet javasoltak, ám közben kiderült a valódi ok: „Nem is csak a méhem volt dupla. Nekem ténylegesen kettő volt mindenből. Két vagina, két méh és két méhnyak. Meg voltam döbbenve. Soha nem vettem észre, hogy nekem két hüvelyem volna, és a pasijaim sem. Még a doktor is azt mondta, hogy soha nem látott ehhez hasonlót” – számolt be a lapnak Williams.

A kettős méh ritka, de ismert születési rendellenesség, sok esetben társul kettős vagina is hozzá. Kialakulásának oka genetikai eredetű, és komoly következményekkel nem jár ugyan, de a koraterhességi szakaszban némileg növelheti a vetélés kockázatát.

A diagnózist követően már az volt a feladat, hogy a műtét során a kettőből egy hüvelyt hozzanak létre. A sebész eltávolította a két hüvely közötti falakat, így a kettőből egy lett - és mint kiderült, így lett végre normális méretű: "Azelőtt a hüvelyem a normál méret fele volt" – tette hozzá a lány, akinek a műtét után egy ideig még tampont kellett hordania, nehogy újra összenőjön a friss hüvelyfal.

Két hét elteltével azonban már arra is képes volt, hogy az akkori barátjával szexeljen. Mint mondta, a férfi egyáltalán nem zavartatta magát, számára viszont az operáció utáni első alkalom nagy eseménynek számított. „Mintha ismét szűz lány lettem volna. A együttlét kellemes volt, és már nem tapasztaltam olyan pozíciókat, amik kényelmetlenek lettek volna.”

A lánynak tehát minden lehetőség adott, hogy normális életet éljen, és azt sem tartja zavarónak, ha egyébként ritka nőgyógyászati problémáját a nyilvánosság előtt is felvállalja. Ha viszont a családalapítás mellett dönt, bizonyos elővigyázatossági előírásokat be kell tartania a terhessége alatt: óvszert kell használnia, nehogy a másik méhével is teherbe essen.

Williams ugyan azóta már szakított akkori pasijával, de nem tart az újabb kapcsolatoktól: "A hüvelyem teljesen normális, soha senki nem venné észre, hogy nem mindig volt olyan, amilyen most. "Állatorvosi ápolóként általában macskához szoktam hasonlítani magam, nekik is kétszarvú a méhük” – utalt arra, hogy a macskáknál a méhtest rövid, ami két hosszú méhszarvra válik szét, egy ipszilont alkotva.