Felakasztva találtak rá egy angol kislányra otthonában. A nyolcéves Charlotte a szomszédok szerint - vélhetően agyi fejlődési rendellenessége következtében - játék közben, véletlenül akaszthatta fel magát. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy vasárnap reggel valóban felakasztva találták meg a gyereket. A szülőket kihallgatták, egyelőre senkit sem tartóztattak le, a pár másik gyermekét a hatóságok vették gondjaikba.

Kihallgatták annak a nyolcéves lánynak a szüleit, akire vasárnap reggel felakasztva találtak rá a nottinghamshire-i Mansfieldben található otthonukban, írja a Daily Mail. Susan és Simon Moody nyolcéves, Charlotte nevű kislányát rendszeresen látogatták a szociális munkások, mivel születésekor anyja csak 16 éves volt és még maga is nevelőotthonban élt. Később kiderült, a kislánynak súlyos tanulási nehézségei vannak, mivel egy születési rendelleneség következtében nem fejlődött ki kellően az agya. A pár másik, ötéves gyermekét az eset után hatósági gondozásba vették.

Nyolcévesen tanult meg cipőfűzőt kötni

A kislányra vasárnap reggel találtak rá: a szomszédok már csak arra lettek figyelmesek, hogy a keservesen zokogó anyát a mentősök próbálják megnyugtatni.

A lányt már jól ismerték a szociális munkások, mivel 24 éves anyja, Susan Moody mindössze 16 éves volt gyermeke születésekor. A kislány agya nem fejlődött megfelelően, melynek következtében komoly tanulási nehézségekkel küzdött, és a mindennapi életben is nehezen boldogult. Még csak nemrég tanulta meg, hogyan kösse be egyedül a cipőfűzőjét, az iskolában külön segítségre volt szüksége, mert egyedül nehezen tudott járni, és egyedül képtelen volt felmenni a lépcsőkön. A szomszédok szerint bár a 32 éves apa, Simon Moody csak mostohaapja volt a kislánynak, sajátjaként szerette őt, és feleségével együtt mindkét gyereküket körültekintően gondozták. A környezetükben élők úgy gondolják, Charlotte véletlenül akaszthatta fel magát játék közben, mivel szellemi képességei miatt nem tudta felmérni, hogy baja eshet.

Szülei nagyon vigyáztak rá

„Charlotte-ot jól ismerték a szociális munkások, mivel komoly tanulási problémái voltak. Röviden összefoglalva az agyának a középső része születése óta hiányzik” – nyilatkozta az elhunyt lány nagybátyja, Stuart Moody. „Fel sem merülhet, hogy Susan vagy Simon rosszul gondoskodtak volna róla. Charlotte-nak nem volt szüksége külső szervezetek segítségére a mindennapi élethez, és képes volt iskolába is járni, de tény, hogy komoly nehézségekkel küzdött” – tette hozzá.

Charlotte-ra a szomszédok szerint nagyon vigyáztak a szülei, a kislány peidg mindig nagyon érdeklődő volt, és igyekezett utolérni a vele egykorú lányokat. Azonban erre – hiába támogatták szülei mindenben - állapotából adódóan nem sok esélye volt, és szülei épp most szerették volna egy speciális igényű gyermekekre szakosodott iskolába átíratni.

A baleseti feltételezést a rendőrség nyomozócsoportja – mely többek között szexuális bántalmazások, gyermekmolesztálás és családon belüli erőszak miatt szokott nyomozni – egyelőre nem erősítette meg, mint elmondták, csak annyi biztos, hogy vasárnap reggel a gyermek holttestét felakasztva találták meg a szobájában. A hatóságok jelenleg megpróbálnak teljes képet kapni arról, mi is történhetett, és ezért a család előéletét is megvizsgálják. A nyomozók elmondták, mindkét szülőt kikérdezték, de egyelőre senkit sem tartóztattak le.