Fiút szült az amerikai nő, akinek tévedésből egy másik pár embrióját ültették be

2009.09.26. 16:05
Carolyn Savage és férje februárban tudta meg, hogy tévedésből egy másik pár embrióját ültették be neki. A házaspár mégis úgy döntött, hogy az asszony vállalja az akaratán kívüli béranyaságot: kihordta és megszülte a gyereket a biológiai szülőknek.

Fiút szült az az amerikai asszony, akinek tévedésből egy másik nő embrióját ültették be a méhen kívül megtermékenyítés után. A nő februárban tudta meg, hogy tévedés történt, és elmondása szerint a szülésig lelkileg nagyon nehéz hónapokat élt át - írta a Független Hírügynökség.

Carolyn Savage és férje, Sean közleményt adtak ki, és abban tudatják, hogy az Ohio szövetségi állambeli Toledo egy kórházában hozta világ a gyermeket Carolyn Savage, aki azt írja a közleményben, hogy ő és családja lelkileg nagyon nehéz hónapokat élt át. A házaspár az év elején úgy döntött, hogy az asszony vállalja az akaratán kívüli béranyaságot, kihordja a magzatot és megszüli a gyereket a biológiai szülőknek, a Michigan állambeli Shannon és Paul Morellnek.

A Savage házaspár, akinek már van három saját gyereke, szívből gratulált a szülés után a Morells házaspárnak. A közleményben nem bírálják a tévedést elkövető orvosokat, sőt köszönetet mondanak azoknak az egészségügyeseknek, akik a terhesség és szülés idején segítették az asszonyt.

A 40 éves nő a hét elején azt nyilatkozta: februárban felhívta a férjét a klinika, ahol beültették az embriót, és közölték vele, hogy tévedés történt. "Nem hiszem, hogy valaha is sírtam olyan sokat, mint akkor. Rémálom volt, úgy éreztem, mint akit megerőszakoltak" - mondta a CNN-nek az asszony. A házaspár nem volt hajlandó közölni, hogy melyik klinikán kezelték félre.