horoszkóp

Túléli combsérülését az éjjel meglőtt rendőr

2009.09.26. 12:51
Életmentő műtétet hajtottak végre az éjszaka a péntek este Budapesten meglőtt rendőrön. A 35 éves őrnagy állapota a műtét után stabilizálódott. A támadóról kiderült, hogy többször volt már büntetve betörések miatt, elfogása előtt fél-egy órával is éppen két házba tört be a környéken.

Combon lőtt egy rendőrt az előle menekülő betörő pénteken este a III. kerületben. A támadót még sikerült elfognia a rendőr őrnagynak, aki éppen egy, a környéken elszaporodott betörések miatt indított akcióban vett részt.

Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban 20-25 betörés történt a Remetehegy környékén, ezért indítottak akciót. Az akció közben is kaptak bejelentést betörésről. A környéket több járőr polgárőrökkel fésülte át, mikor feltűnt egy kutyasétáltatóval beszélgető férfi. Bár a korábban kapott személyleírás nem egészen illett rá, a 35 éves, civil ruhás őrnagy odalépett, mire a férfi futni kezdett.

A rendőr a nyomába eredt és egy erdős részen érte be. Ekkor dördülhetett a lövés, ami a combján érte a rendőrt. Az őrnagy még be tudta fejezni a férfi megbilincselését, így az nem tudott elmenekülni. Közben ért oda a többi rendőr.

Bodnár Zsolt elmondta, hogy előkerült a 9 milliméteres kaliberű pisztoly is, illetve egy laptop és egy zacskó ékszer, amit az elfogott férfi nem sokkal azelőtt, két betörésből zsákmányolt. Az egyik betörésnél otthon voltak a háziak, ők adták a bejelentést, a másik lakásban nem voltak otthon. A két esti betörést elismerte a férfi, feltehetően az elmúlt hónap hasonló bűncselekményeihez is köze lehet, de ezt még vizsgálják. A támadó egy 48 éves, dunaújvárosi férfi, aki volt már büntetve hasonló ügyekért, nemrég szabadult és feltehetően azóta is betörésekből tartotta fenn magát. A fegyvert még szakértő vizsgálja, azt még nem tudni, hogy honnan szerezte a betörő.

Révai Róbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendőrség Egészségügyi Központ vezető főorvosa azt mondta, hogy a rendőrt a mentők kezdték ellátni. A lövés artériát is ért, a rendőrt súlyos-életveszélyes állapotban beszállították az Állami Egészségügyi Központba. Ott még az éjjel megműtötték, állapota stabilizálódott. Később a rendőrség egészségügyi szolgálatától kap majd rehabilitációs kezelést, egyelőre a kórházban marad.