A szabadlábra helyezett amerikai pedofil bűnözők gyakorta nem tudnak hová menni, a törvény ugyanis tiltja, hogy gyermekek közelében tartózkodjanak. Nekik találták ki Georgia államban a tábort, amit azonban sok helyről ér támadás.

Pedofil bűnözők egy csoportját szabadlába helyezésük után sátrakba küldték élni az amerikai Georgia államban – adta hírül az Associated Press. Egyelőre kilenc férfi él az erdőben, elzárva a külvilágtól, egyúttal megfelelő távolságra az iskoláktól és játszóterektől. A furcsa kemping abból a kényszermegoldásból jött létre, hogy Georgia állam tiltja a körülbelül tizenhatezer szexuális bűnözőnek a lakhatást, a munkát, de még a jelenlétet is gyermekek háromszáz méteres körzetében.

Survivor pedofiloknak

William Hawkins – az egyik elítélt, aki nevelőtisztjével karöltve hozta létre a tábort – két héttel szabadlábra kerülése után úgy nyilatkozott, ez a megoldás meglehetősen szokatlan, olvasható a news.com.au site-ján. "Olyan mint a Survivor nevű valóságshow. Igazi játék az elménknek" – mondja a harmincnégy éves elítélt.

Egy másik férfi, az ötvenkét éves Levertice Johnson azt állítja, még nevelőtisztje sem tudott más megoldást ajánlani neki: "Még a tisztem is azt mondta, nincs ötlete, hova mehetnék. Ő sem tehet értem semmit."

Ahmed Holt, Georgia szexuális bűnözökkel foglalkozó rendőrségi egységének tagja azt mondja, a terület azok részére van elkerítve, akik nem tudnak hova menni, és hogy mindez összhangban van az állam szigorú törvényeivel, amelyek a próbaidős szexuális bűnözök számára írnek elő magatartási szabályokat: "Lehetséges, hogy egy kemping a bűnözők számára nem éppen ideális, de sokkal nagyobb veszélyt jelentenek azok a bűnözők, akik hollétéről nem tudnak a hatóságok, mivel könnyedén megszöknek a felügyelet alól".

Több szállót elítélteknek, messze a gyerekektől

Sarah Geraghty emberjogi ügyvéd ezzel szemben azt állítja, sokkal jobb lenne, ha találnának valami elfogadhatóbb helyet az elítéltek számára. A kempingben lakó emberek egyike egyébként a kliense. "Azt várni, hogy úgy éljenek, mint az állatok az erdőben, nem csak teljesen irreális, de közbiztonságilag is borzasztó ötlet" – hozzátette, hogy szerinte inkább erre alkalmas hajléktalanszállókból lenne szükség többre, mivel ezek általában mindig tele vannak. Másrészről sokszor azért sem biztos, hogy alkalmasak a pedofil bűnözők elszállásolására, mert ezek is gyakorta vannak gyermekek közelében.

Nemi erkölcs elleni büntettek elkövetőinek Floridában is felállítottak sátrakat, bár ide a hidak alól vitték az elítélteket, mivel nem volt hová menniük – olvasható a Daily Mail honlapján.