A globális felmelegedés ellen és Spencer Tunick amerikai fotográfus kedvéért hétszáz nő és férfi dobálta le ruháit szombaton Burgundia borvidékén. A pucér aktivisták nemzetközi fellépést követeltek az éghajlatváltozás miatt, ami már a szőlő- és bortermesztést is veszélyezteti Franciaországban.

Hétszáz pucér nő és férfi emelte magasba karját október 3-án szombaton a franciaországi Burgundia egyik szőlősében, hogy így hívják fel a figyelmet a globális felmelegedésre. Az aktivisták borosüveggel a kezükben követelték a nemzetközi fellépést az éghajlatváltozás ellen, ami nem csak az őserdőket, hanem a szőlő- és bortermesztést is veszélyezteti - írta az AFP.

A résztvevők a Greenpeace France és Spencer Tunick felhívására gyűltek a helyszínre, a tömeges aktképeiről híres amerikai fotós pedig természetesen meg is örökítette a pucér emberkompozíciót.

Tunicknak persze közel sem ez volt a legnagyobb dobása. A fotográfus 1992 óta fotóz meztelen tömegeket, és 2007-ben döntött rekordot, amikor Mexikóváros főterén tizennyolcezer önkéntes vállalta, hogy kedvéért ledobálják ruháikat. Legkülönlegesebb alkotásaként azt a 2004-ben készült képet tartja számon, melyen több mint száz HIV-fertőzött férfi szerepel – a fotó a POZ magazinban jelent meg. Elve: „Két pucér ember együtt, az szex. Ha sokan vannak, az perverzió. Többezres pucér tömeg már művészet”.