Költők, artisták és érdeklődők vetkőztek meztelenre az 1982 óta tartó Melbourne-i Fringe Fesztivál utolsó napjához közeledve, hogy ezúton is kifejezzék tiszteletüket az élet, a művészet és az emberi test tökéletessége előtt. A Naked Brunch ötlete egy áprilisi délelőttön született, amikor Natalie Bak reggelijének elfogyasztása közben azt érezte, le kell vennie a ruháit.

„Annyira melegem volt, hogy úgy éreztem, akár le is vetkőznék ott helyben” - emlékezett vissza Natalie Bak, az esemény szervezője a meleg áprilisi délelőttre, ahol az ötlet megfogant. Bár a lap arra nem tér ki, hogy Bak akkor és ott vajon tényleg levette-e a ruháit, de ez mind nem is számít, hiszen ha akkor nem is tette, október hatodikán, a Melborune-i Fringe Fesztiválon helyet kapott Naked Brunchon [a brunch a reggeli (breakfast) és ebéd (lunch) összevonásából alkotott szó – a szerk.] egészen biztosan bepótolta.

A szervező szerint a rituáléra azért van szükség, mert a meztelenkedő reggelizők így nemcsak a saját testüket, de a művészetet és az életet is megtanulhatják értékelni. Persze ebben segítségükre voltak a megjelent előadók, akik között előfordult meztelen költő és artista is. „Nagyon szeretném, ha a Melbourne-i lakosok ezzel a kétórás reggelivel tisztelnék meg az életet, a művészetet és az emberi testet” – mondta Bak, aki szerint egy egyszerű vetkőzéssel az emberek önértékelése is rendbe jön.

Natalie Bak egyébként azt tervezi, meztelen reggelijét egészen Edinburgh-ig elviszi. Bár a szervező nem tartja magát nudistának, nem riad vissza attól, hogy a jó ügy érdekében vetkőzzön: 2001 októberében ő is ott állt a Princess Hídon a 4000 ausztrállal együtt, hogy rajta legyen Spencer Tunick meztelen csoportképén.