A házban lakó szomszédok állítják, volt olyan időszak, amikor Gary Stewart normális volt. Igaz, ez évekkel ezelőtt volt így, azóta haragos és bosszúálló lett. Miután az egyébként meleg Stewart hónapok óta rossz viszonyban áll szomszéd házban élő leszbikus párral, úgy gondolta, pontot kell tenni az ügy végére. Kezdetben – állítólag – megelégedett azzal, hogy ellopta a nők háromlábú macskáját, később azonban megpróbálta megmérgezni őket.

A napokban vallotta be a manchesteri bíróság előtt gyilkossági kísérletét a 37 éves Gary Stewart. Mindez nem is lenne olyan érdekes, ha nem szerepelne a történetben egy meleg férfi [Gary Stewart], egy leszbikus pár, valamint egy elveszett, de megkerült háromlábú macska, akiknek segítségével akár a Barátok közt 50 legjobb epizódját is legyárthatnák.

A Daily Mail szerint a 37 éves homoszexuális Gary Stewart valaha normális, kedves szomszéd volt, évekkel ezelőtt párjával, Paul Kleiserrel költözött be dentoni otthonába. Ahogy telt-múlt az idő, Stewarték egyre elutasítóbbak, haragosabbak lettek, pitiáner dolgok miatt álltak bosszút szomszédaikon.

Macskát lopott

Stewart és pasija – aki nyáron elhunyt - hónapok óta rossz kapcsolatban állt a házban lakó leszbikus párral, Marie Walton főállású családanyával és Beverly Salesszel, aki árubeszerzőként dolgozik. Szeptember végén úgy tűnt, Stewart békülni készül szomszédaival, ami a hosszú zaklatás után azért is volt rendkívül meglepő, mert a 37 éves férfi nem sokkal korábban ellopta a leszbikus pár háromlábú macskáját, Ambert, akit mérföldekkel odébb, egy másik faluban kitett. Legalábbis ezt állítják Stewart szomszédai.

„Rettentő hosszú rémálom lehetett ez a lányoknak, remélem, hogy most már vége szakad” – mondta az egyik szomszéd. A névtelen nyilatkozó szerint Stewart régóta kínozta a leszbikus párt, állandóan szidta, zaklatta őket, hogy tönkretegye az életüket. „Hogy még jobban kikészítse őket, ellopta a macskájukat, amit néhány mérfölddel odébb kidobott.” A háromlábú állat egyébként nem sokkal később előkerült, persze ehhez az kellett, hogy a fényképével kiplakátolják a környéket.

Meg akarta mérgezni a szomszédait

Bár kezdetben békülési szándékot tükrözött Gary Stewart kedvessége, később kiderült, ez csak álca volt, valójában arra készült, hogy eltegye láb alól szomszédait. A férfi egy csomag curryvel állított be Waltonhoz és Saleshez, mondván túl sokat rendelt a fűszerből, fogadják sok szeretettel. A pár csak később, a curry fogyasztása közben vette észre, hogy szomszédjuk meztelencsiga-irtó pelletet kevert bele [a pellet por alakú anyagok nagy nyomáson apró gömbbé vagy hengerré préselt formája - a szerk], amelynek hatóanyaga, a metaldehid ugyan egy felnőttet nem lett volna képes megölni, de egy gyerekkel vagy egy állattal gond nélkül végezhetett volna. A szeptember 22-i akció után a pár kihívta a rendőrséget, akik letartóztatták a férfit.