Hipnózissal növeszt mellet egy angol csodadoktor

2009.10.12. 19:08
David Knight, angol hipnotizőr azt mondja, a nők a gondolat erejével képesek megnagyobbítani a melleiket. A férfi a gondolatokat serkentő mondatokat CD-n árulja, és annyira bízik a dolgában, hogy pénzvisszafizetési garanciát is vállal.

David Knight hipnotizőr a honlapján többek között az ígéri, hogy negyven fontért (kb. 12 ezer forintért) 12 hét alatt bármelyik nő két kosárméretet tud növelni a mellméretén különleges CD-i segítségével. Knight négy darab lemezt kínál ennyi pénzért, és a megnövekedett mellen kívül azt is garantálja, hogy a kúrán áteső páciensnek megnő a szexuális étvágya, az önbizalma, a mellei meg feszesek és egészségesebbek lesznek, mint korábban.

Az angol hipnotizőr egyik kollégájára, James E. Williamsre hivatkozik oldalán, amikor módszerének hatékonyságát próbálja bizonyítani. Williams, egy texasi hipnotizőr 1974-ben sikeresen mutatta ki az összefüggést a hipnózis és a mell növekedése között. Kísérleteit később kontrollcsoportos vizsgálattal is megismételték, a résztvevők 85 százalékánál mutattak ki növekedést.

Hipnotizált gitározók

Érdemes viszont megjegyezni, hogy a különféle, a módszert bemutató oldalakon ugyanazt az illusztrációs ábrát láttuk. Volt, ahol fekete-fehérben mutatták a 70A-ról 70C-re növekedett mellett, volt ahol színesben, vagy színesben, a mellbimbókat fekete csíkkal takarva.

A módszer alapelve, hogy egyes vélekedések szerint az ember szinte bármilyen testi változást el tud magán érni, csupán azzal, hogy megfelelően koncentrálva gondol a kívánt változásra. Korábban írtunk már a hipnózis alapú fogyásról, illetve barnulásról, a mellnagyobbításnál is hasonló az állítólag működő módszer. "Minden hölgy mellét az akarat (tudat) növesztette. Az akarat növeszti, így akarattal nagyobbítható is. Ez tény" - mondta David Knight a Telegraphnak a módszerről.

Knight a honlapján nem pontosít, hogy a CD-k pontosan miket tartalmaznak, de a férfi szerencsére szinte bármit képes állítása szerint hipnózissal elérni, többek között az alkoholizmust megszüntetni, így sanszosnak tartjuk, hogy a mellnagyobbításnál is hasonló procedúrát kell elképzelni. A lemezeken megnyugtató, meditatív zenék vannak, amelyeket napközben nagyjából fél órán keresztül kell alkalmanként hallgatni, alvás közben viszont mehetnek egész éjjel. A leírások alapján hasonló elven dohányzásról leszoktató CD-csomagok is léteznek.

Illetlen jelenetek egy felmosóronggyal

A férfi szinte mindenre kínál hipnózisos megoldásokat: a jó egészségre, a sikerre, a különféle fóbiák ellen. Mégis a legjobb csomag talán az, amelyik segítségével golftudásunkat tudjuk fejleszteni. Itt jellemzően azt igyekszik Knight a páciensbe hipnotizálni, hogy az illető higgye el magáról, hogy képes győzni.

David Knight módszereit megcáfoló cikkeket egyelőre nem találtunk, de nem feltétlenül elképzelhetetlen a dolog. "A vegetatív idegrendszer fantasztikus teljesítményekre képes. A legegyszerűbb példa erre az, hogy ha elképzeljük azt, hogy citromba harapunk. Pár pillanattal később megindul a nyálelválasztás. Ez a legprimitívebb bizonyíték arra, hogy az emberek nagy hányada szuggesztibilis" – nyilatkozta egy korábbi cikkünk kapcsán a Velvetnek Dr. Túry Ferenc, a SOTE Magatartástudományi Intézetének igazgatója.